British Jersey Island, konusunda Fransa, Meis Adası'ndaki uygulamayı İngiltere'ye tanımıyor. Jersey Adası'nın Fransa'ya daha yakın olduğunu söyleyen Fransa, deniz hukukunda ikiyüzlü bir tavır sergiliyor.

Fransa, Meis Adası'nın Kaş'a 7,8 km uzaklıkta olduğu bölgede kıta sahanlığındaki Yunanistan'ı destekliyor. Fransa'nın bu tutarsız tavrı, Türkiye'ye Doğu Akdeniz'i güçlendirme konusunda emsal teşkil ediyor.
Jersey adasında küçük bir kanal adası olan Jersey, Fransa ile İngiltere arasındaki deniz kanalı üzerinde yer alır ve Fransa'nın Jersey adasında Birleşik Krallık'a bağlıdır. 1200'lerde kayboldu ve adalar Birleşik Krallık'a bağlandı. Bugün adanın güneyinden yaklaşık 60 Fransız balıkçı teknesi ve kuzeyden 2 İngiliz savaş gemisi birbirlerine güçlerini denizde gösteriyor. İki ülke konseylerinde karşılıklı tehditler ve sesler artmaya devam ediyor.


MEIS ADASININ DURUMU GİBİ

İngiltere Brexit Ekonomik AB'den ayrıldığında, Denizdeki Münhasır Bölgesi de AB'den ve tabii ki Fransa'dan ayrıldı. Jersey adasının neredeyse Fransa'nın dibinde olmasıyla, Fransa kendisini kuzey denizlerinde sıkışıp kalmış halde buldu. İngiltere'nin Jersey Adası ile Yunanistan'ın Meis Adası'nın jeopolitik savaşı karşılaştırmalı.
Türkiye bunu Doğu Akdeniz'de koz olarak kullanabilir! Fransızların ikiyüzlülüğünü ortaya çıkaran bir harita:

Meis Island ile Kaş arası 7,8 km

Doğu Akdeniz'deki Yunan Münhasır Ekonomik Bölgesi Meis Adası nedeniyle, Fransız hükümeti anakaranın dibinde bulunan British Jersey'deki haklarına işaret ediyor ve Birleşik Krallık denizdeki haklarını tanımıyor ve balıkçı teknelerini sevk etmeye devam ediyor.
Türkiye bunu Doğu Akdeniz'de koz olarak kullanabilir! Fransızların ikiyüzlülüğünü ortaya çıkaran bir harita.

ELEKTRİK KESME TEHDİTİ
Fransızlar, Jersey Adası'nın elektriğinin% 95'inin Fransa'dan gelen denizaltı kablolarıyla sağlandığını ve su alımının Brexit'ten önceki gibi devam edememesi halinde adanın elektriğini keseceklerini açıkladı. Ardından pandemi hastanelerinde büyük sorunlara neden olabilecek bu tehdidin ardından İngiltere, Jersey Adası'nın devamı kadar geride kaldığını bildirdi.

DOĞU AKDENİZ'DE TÜRKİYE'NİN ELİNİ GÜÇLENDİRİN
Mesele nasıl bitecek ve Fransa'nın Münhasır Ekonomik Bölgeleri Ekonomik Bölgeleri, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki elini güçlendirecek bir emsal oluşturacak.