Pandemi kapsamında alınan önlemler gereği uzun bir süre eğitimlerine online olarak devam eden öğrencilerin bu yıl yüz yüze eğitime başlamasının ardından özellikle çocukların yakalandığı salgın hastalıklarda da artış yaşandı. Okula dönüş döneminde ebeveynleri en çok endişelendiren konu Covid-19 salgını olurken, yeni salgınların yaşanmasının ardından çoğu kişi uzun süreli çözümü bağışıklık sistemini güçlendirici takviye gıdalarda aramaya başladı. Dünyanın ve ülkemizin lider dijital pazarlama teknoloji ve servis sağlayıcılarından Related Digital’in araştırmasına göre; pazar yeri olarak tanımlanan ve birden çok marka ve kategorinin satışa sunulduğu dijital platformlardaki bağışıklık sistemini güçlendirici takviye gıdaların satışları yükselişe geçti. Söz konusu ürünler geçen 2020’nin Eylül ayına göre, bu yılın aynı döneminde yüzde 40 oranında arttı.

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi kapsamında alınan önlemler gereği eğitimlerine online olarak devam eden öğrencilerin bu yıl yüz yüze eğitime başlamasının ardından özellikle çocukları etkisi altına alan yeni salgınlar da ortaya çıkmaya başladı. Okulların açılmasıyla birlikte görülme sıklığı daha da artan hastalıkların ardından aileler ise soluğu pazar yeri olarak tanımlanan ve birden çok marka ve kategorinin satışa sunulduğu dijital platformlarda aldı. Bu kapsamda bağışıklık sistemini güçlendiren takviye gıdaların satışları yükselişe geçti.

 

C vitamini satışları düşüşte!

Dünyanın ve ülkemizin lider dijital pazarlama teknoloji ve servis sağlayıcılarından Related Digital’in verilerine göre; C vitamini satışlarında geçen yılın aynı dönemine göre gözle görülür bir düşüş yaşanırken, bağışıklık sistemini güçlendiren takviye gıdaların satışları ise yükselişe geçti. Bu kapsamda; geçen yılın Eylül ayına göre; C vitamini takviyelerinin satışlarında 2021 Eylül ayında yüzde 60 oranında düşüş yaşandı. Vitaminlerden farklı olarak takviye gıdaların satışlarında ise 2020’nin Eylül ayına göre bu yılın aynı döneminde yüzde 40’a yakın artış meydana geldi.

 

Çocuklara özel D vitamini ve çiğnenebilir tablet ürünler yüzde 80 arttı!

Related Digital’in verilerine göre; yaz aylarında çocuklara özel satılan D vitamini ve çiğnenebilir tablet formundaki ürünlerde de artış yaşandı. Bu kapsamda yaz aylarında çocuklara özel satılan D vitamini ve çiğnenebilir tablet formundaki ürünler de yüzde 80 oranında yükselişe geçti. Aynı artış yetişkinler için olan D vitamini satışlarına da yansıdı. Veriler; bu yılın Haziran ayı ile Eylül ayını kapsayan dönemde yetişkinlerin kullandığı D vitamini satışlarında yüzde 23 oranında artış yaşandığını ortaya koydu.

 

“E-ticaretteki trafik artışı her geçen gün daha da yoğunlaşacak”

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Related Digital CEO’su Sedat Kılıç, iş hayatından sosyal yaşama, sağlıktan eğitime kadar her alanda etkisini gösteren pandeminin alışveriş alışkanlıklarında da köklü bir değişime neden olduğunu anımsattı. Kılıç, “Pandeminin hiç şüphesiz ki iş yapış şekillerimize, sosyal hayatımıza, eğitim sistemimize etkileri oldu. Çocuklar ve gençler eğitimlerine uzun bir süre online devam etmek zorunda kaldı. Yüz yüze eğitime geçilmesinin ardından çoğu kişi Covid-19 endişesi taşırken, özellikle çocuk ve gençleri etkileyen hastalıkların yayılımında da artış yaşandı. Bu durum da e-ticaretteki satışlara kısa bir sürede yansıdı. Ve özellikle çocukların bağışıklık sistemini güçlendirmeyi hedefleyen ürünlerin satışlarında artış yaşandı. Kış aylarının gelmesi ile birlikte bu ürünlerin satışlarının daha fazla artacağı kanaatindeyim. E-ticaretteki trafik artışının her geçen gün daha da yoğunlaşacağını düşünüyorum” dedi.

Hibya Haber Ajansı