Buna göre, TMSF tarafından kayyum atanmasına ilişkin hüküm 31 Temmuz'dan itibaren 3 yıl uzatılabilecek. İşverenlere asgari ücret desteği bu yıl da devam edecek. Terörle mücadelenin etkin bir şekilde sürdürülebilmesi için, 31 Temmuz 2021 tarihinden itibaren gözaltı sürelerinin uygulanmasına ve ek gözaltı sürelerinin getirilmesine ilişkin hükümler 1 yıl uzatılacaktır.
Kanuna göre, güvenlik görevlilerinin aylık ücretleri asgari ücretin altına düşerse aradaki fark tazminat olarak ödenecek.

DİŞ PROTEZ TEKNİSYENLERİ

Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları arasında 31 Aralık 2011 - 23 Kasım 2015 tarihleri ​​arasında düzenlenen protokol kapsamında diş protez teknikeri ve diş protez teknikerlerine diş protezi ile ilgili iş ve operasyonlarında yardımcı olmak üzere yetiştirilmiş kişiler asistan olarak görev yapmaktadır. . . Personel. laboratuvarlarda. Buna göre faaliyet gösterecek şirketler, katılımcıların mali güçlerini tespit etmek ve faaliyet ruhsatı veya izinlerinin verilmesi sırasında piyasaya girişlerini kontrol etmek amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ücret talep etme yetkisine sahip olacak. sertifika. Fabrikalarda kullanılan oksijen, nitrojen ve argon ihtiyacını karşılamak için ormanlık alanlarda hava ayrıştırma tesislerinin kurulmasını sağlamak. Tarım ve Orman Bakanlığı'nda olacak.

DEPREM MAĞDURLARI

2020 yılında meydana gelen depremlerde, devletin konut kredisi açma ve binaları hasar gören vatandaşlara bina yapma yükümlülükleri konusunda yapılacak iş ve işlemlerde olası mağduriyetler giderilecektir. Hak kayıplarının önlenmesi, afetzedelere eşit yardım eli uzatılması ve uygulamada birliğin sağlanması için düzenlemeler yapılacaktır. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunda doktor ve eczacı olarak çalışanlara döner sermayeden ek ödeme yapılacaktır. Düzenleme ile Kooperatifler Kanunu'nun üniversitelerin ortak olduğu kooperatiflerin yönetim kurullarında üye bulundurma hakkını düzenleyen maddesi yürürlükten kaldırılacak. Böylece kooperatiflerde üniversitelere özgü bu uygulamadan vazgeçilmekte ve yönetime seçilme konusunda üniversiteler dahil her ortağın eşit olması hedeflenmektedir. İMAR VE GECEKONDU MEVZUATI Binalarda İmar ve Gecekondu Mevzuatına Aykırı Yapılacak Bazı İşlemler ile İmar Kanununun Bir Maddesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında yapılan başvurularda; Kamu hizmet alanları için yapılan terk ve kesintilerin bölünme planında ana ortaklık payı kesintisinden az olması durumunda, önceki terk ve kesinti oranını tamamlayan fark kadar düzenleme ortaklık payı kesintisi yapılabilir. alt bölüm planındaki düzenleyici ortaklık payına. Bu kesinti tamamlayıcı olacak ve mükerrer başvuru olarak kabul edilmeyecektir. Ancak, toplam kesinti oranı hiçbir zaman yüzde 45'i geçmeyecektir.

İHRACATIN 1 YIL UZATILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK VE YÖNETMELİK

Terörle mücadelenin etkin bir şekilde sürdürülebilmesi için bazı suçlar için tutukluluk sürelerinin yeniden düzenlenmesine ve ek tutukluluk sürelerine ilişkin hükümlerin uygulanması. yıl uzatılacaktır. Buna göre toplu suçlarda tutukluluk süresi 48 saat 4 gün olacak. Bu süre en fazla 2 defa uzatılabilir. Kanunla, terör örgütleriyle mücadele kapsamında görevden uzaklaştırma, görevden uzaklaştırma, işe iade ve kamu görevlilerinin meslek unvanlarının kullanılmaması gibi gerekli tedbirlere ilişkin düzenlemelerin süresi bir yıl daha uzatılacak. 31 Temmuz 2021 itibariyle, gerektiği gibi.

Rekabet Kurumu Başkan ve üyeleri, soruşturmaya tabi sektörlerde faaliyet gösteren tüzel kişilerdeki üyeliklerinin sona ermesini müteakip iki yıl süreyle görev yapamazlar ve bu gerçek ve tüzel kişileri Rekabet Kurumu nezdinde temsil edemezler. Kanunun uygulanmasına ilişkin idari işlemlerde. İstifa tarihinden önceki iki yıl içinde soruşturmada raportör olarak atanan meslek personelinin denetiminden sorumlu daire başkanı ve bu süre içinde soruşturmayı yürüten personelin denetiminden sorumlu daire başkanı, ilgili müdür yardımcısı, bölüm başkanı ve bölüm başkan yardımcısı. İhracatçı yasal işlemlerde yer alamayacak