SpaceX ve Tesla'nın CEO'su olan Elon Musk'ın diğer projelerinden biri de Neuralink. Musk'ın diğer projelerinden biri olan Neuralink, insan beynine çip yerleştirmeyi hedefliyor. Uzmanların insanları birer robota çevirebileceği belirtilen çipleme modeli ile Musk, felçli insanlara uygulanacağını ve böylece düşünme yolu ile ihtiyaçlaırnı giderebilecekelr. 

Musk'ın insan beynine yerleştirmeyi planladığı mikroçipler, uzmanların görüşüne göre faydadan çok zarar getirebilir zira tıpkı birer robota çevrilecek olan insnalar, talimatlarla yaşamlarını sürdürebilecek ve bağımsızlıklaırnı tamamen yitirebilecek.

Musk, ilk deneyini felçli bir maymun üzerinde yaptığını ve bu sayede maymunun video oyununu düşünce gücüyle oynayabildiğini iddia etmişti. Aynı yöntemi kullanarak felç hastası insanların beynine takılacak çiple işlevlerini yapmalarının kolaylaşacağı iddia ediliyor.

Bu yıl içerisinde insan denemelerini başlayacağını ve insnalara çip takılmasına geçileceğinin tarihini verdiğini belirten uzmanlar, insan yaşamı için hiç de iyi olmayacağını savunuyorlar.