Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne ilişkin olarak yayınlanan bildiride imzası bulunan ve gözaltına alınan 10 emekli amiralin ifadelerinde, bildiriye imza attıklarını ancak hazırlamadıklarını söylediler.

Halk TV'de konuşan 10 emekli amiralin avukatlığını üstlenen Celal Ülgen, "Savcılık soruşturma başlatıp 10 kişiyi gözaltına alın, evini arayın, bilgisayarlarını alın gelin diyorsa, bu 10 kişinin mutlaka bu metni yazmış olması veya hazırlığını bir araya gelerek yapmış olması lazım. Bu 10 kişi ne bir araya geldi, ne metni hazırladı, ne de metni basına verdi"  dedi.

Sözkonusu bildiri metnini tek başına eski İYİ Partili Ergun mengi'nin hazırladığını belirterek, "Neresinden çıkaracaklar suçu onu bilmiyorum. Montrö konusunda bir açıklamayı kim yapacaktı? Turşucu Hurşit mi yapacaktı, pazarcılar derneği mi yapacaktı? Açıklamayı emekli amiraller yapar, bunlar sivil hayattalar" şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'imzacı emekli amirallerin apoletlerinin sökülmesi' çağrısını eleştirirerek,  "FETÖ'cü generallerin apoletlerini söktüler mi? FETÖ'cülerin apoletlerini sökemeyenler yurtsever amirallerin apoletlerini mi sökecekler?" diyerek tepki gösterdi.