Erdoğan'ın konuşmasından bazı satırbaşları şöyle:

"Tokyo 1936 dan bu yana en çok madalya kazandığımız olimpiyattır. Sadece madalya değil kadın sporcularımızın da kazandığı olimpiyattır.

Türkiye 1936'dan beri katıldığımız olimpiyatlar arasında en fazla madalya kazandığımız olimpiyat olmuştur.

Tokyo 2020 sadece madalya sayısı açısından değil kadın sporcularımızın elde ettiği başarılar bakımından da tarihe geçmiştir.

Kazandığımız 13 madalyanın 5'i kadın sporcularımız tarafından ülkemize getirilmiştir.

7'den 70'e milletimizin tamamının gönlünü de kazandınız. Elde ettiğiniz başarılarla gençlerimiz için adeta bir ümit kaynağı oldunuz. Sel felaketleri ile mücadele ettiğimiz zor bir dönemde Tokyo'dan gelen güzel haberlerle milletimize büyük bir heyecan yaşattınız.

Başarılarımızda 84 milyonu birleştirdiğimiz bizlere unutulmaz bir gurur yaşattığınız için her birinize şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.

Olimpiyatların medeni bir rekabetin yanında barışı kardeşliği ve dayanışmayı da sembolize ettiğini göstermişlerdir.

Mete gibi babasının keşfi ile bu yola koyulan 1 sporcumuz ve tabii Mete'ye ben farklı bakıyorum aynı zamanda tarihi bugüne taşıyan bir gencimiz oldu bizim ecdat biliyorsunuz okçulukta onlar bambaşkaydı yeni nesillere sevdirecektir.

Ferdi bir çabanın ötesinde sporcudan devlete uzanan zincirin uyumunun neticesi olarak görür ve Türkiye'nin daha önce sınırlı varlık gösterdiği spor dalları başta olmak üzere hemen her branşta atağa kalkmasının sebebi sizlerin emeği yanında bu zincirin halkalarından kopukluk olmamasıdır.

81 vilayetimizin tamamında kurduğumuz tesislerle spor altyapısına çok ciddi yatırımlar yaptık. Ülkemizdeki toplam Spor Tesisi sayısını 1575'den 3915'e yükselttik.

Türkiye olimpiyatlara hazırlık merkezlerini hizmete açtık.

Türk sporuna yeni yıldızlar kazandırıyoruz sporcu eğitim merkezlerimiz spordaki başarılarımızı kalıcı kılmak için hayata geçirdiğimiz en önemli yatırımlardan birisidir.

Sporcularımızın eğitimleri ile spor hayatları arasında tercih yapmaya zorlayan şartları ortadan kaldırıyoruz.

Sporcu bursluluk kapsamını ortaokul ve liselerde genişleterek ortaöğretimde de milli sporcularımıza destek veriyoruz. Değerli arkadaşlar sporda son 19 yılda kat ettiğimiz bu mesafeyi elbette önemsiyor ancak yeterli görmüyoruz.

Spor dallarında ülkemizi çok daha iyi bir konuma taşımayı önemsiyoruz.

Tokyo 2020'den çıkardığımız derslerin ışığında Paris 2024 Olimpiyatlarına yönelik hazırlıklarımızı da şimdiden başlatacağız.

Tokyo'da 2019'daki başarımızın üstüne çıkmışsak İnşallah Paris'te de Tokyo'da elde ettiğimiz başarı çıtasını çok daha yukarı taşıyacağız.

Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında diğer alanlar gibi sporda da hedeflerine çok yaklaşmış bir ülke olarak girmekte kararlıyız. Milletimiz ve istikbalimiz adını vereceğimiz bu kutlu mücadele de sizlerin de hedeflerinize odaklanarak çalışmalarınıza başlayacağınızı inanıyorum."


Hibya Haber Ajansı