Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Milli Mücadele tarihimiz ve millet olma şuurumuz açısından son derece anlamlı olan bu yıl dönümü vesilesiyle bizleri bir araya getiren herkese teşekkür ediyorum.

Mehmet Akif Ersoy'u bir kez daha rahmetle hürmetle yad ediyorum.

Mehmet Akif dürüsttür verdiği sözü ölümüne yerine getirmeye çalışmıştır.

Bazen aşkı bazen hüznü bazen birliği kardeşliği vatan sevgisini dile getiren bu köklü geleneğin geçtiğimiz yüzyıldaki en güçlü temsilcisi hiç şüphesiz Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'dur.

Mehmet Akif 63 yıllık çileli ömründe hiçbir zaman makam mevki şan şöhret peşinde koşmamıştır.

İstiklal Marşı milletimizle birlikte tüm mazlumların özgürlük mücadelesine ilham kaynağı olmuştur. Dünyanın birçok ülkesinde hüküm süren sömürü düzeninin İstiklal Harbimizin ve İstiklal Marşı'mızın önemli payı bulunuyor.

İstiklal Marşı gibi bağımsızlık beyannamesine sahip olduğumuz için ne kadar şükretsek hamd etsek azdır. Bu anlayışla 2021 senesini kabul edilişinin 100. yıl dönümü münasebetiyle İstiklal Marşı yılı olarak ilan ettik.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grubu bulunan ve siyasi partinin ortak teklifi ile gerçekleştirdik. Politik tavırları farklı olan siyasi partilerin böyle milli bir meselede ortak tutum alması ülkemiz adına büyük bir kazanımdır. Dün mecliste de ifade ettiğim gibi halen İstiklal Marşı'mızı içselleştirmek de zorlanan çevreler olsa da biz bunların azınlıkta kaldığını biliyoruz.

Bu vatanın ekmeğini yiyen havasını soluyan bugün bu topraklar üzerinde özgürce yaşayan hiç kimsenin İstiklal Marşı ile sorunu olamaz. Milletin hiçbir ferdi İstiklal Marşı'ndan rahatsızlık duyamaz.

Özellikle de milletin emanetini taşıyan insanların böyle bir hakkı yoktur. Çünkü İstiklal Marşı Türküyle Kürdüyle Çerkeziyle Arabıyla Alevisi Sünnisi Lazıyla 84 milyonun ortak değeri ortak faydası İstiklal Marşı milletimizin birlik beraberlik ve kardeşliğinin çimentosudur.

Bölgemizde son yıllarda yaşanan hadiseler bu gerçeği bize bir kez daha hatırlatmıştır. Emperyalistlerin masa başında cetvelle çizdikleri sınırlar en küçük bir sarsıntıda silinip gittiler. Kader birliği yerine menfaat birliği ile varlıklarını sürdürmeye çalışan topluluklar fitne rüzgarlarından kendilerini kurtaramazlar.

Biz ise Türkiye ve Türk milleti olarak mekanınıza yönelik tüm girişimleri hamdolsun başarıyla püskürttük insanlarımızı etnik kimliği, mezhebi, meşrebi üzerinden parçalamaya yönelik bütün senaryoları boşa çıkardık.

40 yıldır kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışan PKK belasının hedeflerine ulaşmasına fırsat vermedik.

İstiklal Marşı'mızın temsil ettiği ilkelere sahip çıktığımız ölçüde millet olma şuurumuzu ve milli birliğimizi koruyabiliriz.

Esasen bu farklılıklarımız millet olarak bizim zenginliğimizdir. Burada önemle üzerinde durulması gereken mesele farklılıklarımızı kardeşliğimizin önüne geçirmemektir. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak 2021 İstiklal Marşı yılını bu bakımından tarihi bir fırsata dönüştürmemiz gerektiğine inanıyorum. Bu yıl vesilesiyle düzenlenecek etkinliklerle ebedi ve ezeli kardeşliğimizi tazelenmeli 84 milyon olarak İstiklal Marşı'mız etrafında kenetlenmeliyiz.

Aynı gemide olduğunun mazimiz gibi İstikbalimizin de ortak olduğunun farkına varmalıyız. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını kutlayacağımız 2023'e giden süreçte milletçe birlik ve beraberliğimizi tahkim etmenin gayreti içindeyiz.

Türkiye bizim ortak çatımız İstiklal Marşı bizim ortak andımızdır. Her karışında bir şehidin yattığı bu topraklar hepimizin ortak yurdudur. Türkiye ortak paydasında kucaklaşmaktan birbirimizi Allah için onun rızası için sevmekten başka bir çaremiz yok. Bu bakımdan tek millet tek bayrak tek vatan tek devlet olarak ifade ettiğimiz Rabia'mıza sarıldığımız müddetçe aşamayacağımız hiçbir engel üstesinden gelemeyeceğiniz hiçbir badire görmeyiz.

Türkiye'yi önce 2023 hedeflerine ardından da 2053 ve 2071 vizyonuna İnşallah hep birlikte taşıyacağız.


Hibya Haber Ajansı