Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"Kuzey Marmara otoyolunun 45 kilometrelik Başakşehir kesimi ile büyüterek toplamda 443 kilometre çıkarıyoruz. İstanbul'un şehir içi ulaşımı yanında dünyanın 2 kıtası arasındaki  giderek yoğunlaşan insanî ve ticari araç trafiği bakımından da hayati öneme sahiptir.

Marmara Bölgemizi çepeçevre otoyolla kuşatmış olacağız oto yol güzergahlarında ki Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, 1915 Çanakkale Köprüsü gibi abide eserlerle ülkemizin sembolleri olarak tarihteki yerlerini almaktadır.

Biz hayatımız boyunca eser ve hizmet siyaseti peşinde koştuk hizmet siyaseti yolculuğumuzu Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak ülkemizin her karış toprağına ulaşacak şekilde sürdürdük.

Bununla kalmadık Türkiye'nin bölgesindeki ve dünyadaki konumunu medeniyetimizin ve tarihimizin mirasına uygun seviyeye yükselttik.

Eser ve hizmet siyaseti mücadelemiz sayesinde ülkemizi yeni bir çağın eşiğine kadar getirdik.

Salgının ilk günlerinden itibaren sağlık başta olmak üzere temel hizmetleri vatandaşlarına sunmakta zorluk çekerken, biz her vatandaşımızın yanında yer aldık.

Finans sektörünü ayakta tutmaya çalışırken biz on milyonlarca insanımızı doğrudan destekleyen programlarla hiçbir insanımızı yalnız bırakmadık.

Gezi olayları ile başlayan ve 2018 Ağustos'unda açık bir tehdit haline alan ekonomik saldırıları yatırımları ve büyümeyi engelleme çabalarına rağmen eser ve hizmet siyasetimizde taviz vermedik.

Sağlık alanındaki en büyük her biri ayrı güzelliğe sahip hastanelerimizin inşasını ve açılışlarını salgın döneminde son 14 ayda gerçekleştirdik.

Diğer alanlardaki yatırımlarda yavaşlatmak bir yana hızlandırdık Kuzey Marmara Otoyolu'nun pek çok kesimini yine bu dönemde tamamlayıp hizmete sunduk.

"Yargı reform paketlerimizin dördüncüsünü yakında meclisimizin takdirine sunuyoruz"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile istikrar ve güven iklimini garantiye alan ülkemizi İnşallah geleceğimize çok daha güvenle bakabileceği yeni ve sivil anayasasına da Cumhur İttifakı ile başlattığımız çalışma ile birlikte tüm siyasi partilere bu hazırlığımızı sunacağız. Birlikte milletimizde paylaşacak yeni ve sivil anayasamıza da inşallah kavuşacağız.

Biz kararlılıkla bu yola devam edeceğiz kendileri dışarıdan yıllarca kullandıkları figüranları da içeride yeni Türkiye'nin yükselişinin önünü kesmek için bize sürekli çelme taktılar.

Bırakın da biz rahat çalışalım bizim yapacağımız çok işler var. Alt yapıda yapacaklarımız var. Sağlık işlerimiz var,okullarımız var, adalet tüm bunlarla beraber ulaşımda attığımız atacağımız adımlar var.

Ülkemizin vaktini ve enerjisini içi boş çekişmelerle heba etmek peşinde koşmamızı sağlamak için her yolu denediler. Darbecilerden terör örgütleri ekonomik tetikçilerden ne kadar ellerine geçen her aracın bu doğrultuda seferber ettiler. Hamdolsun ne yaparlarsa yapsınlar başaramadılar.

Durmak yok yola devam. Kararlılıkla devam milletimizin büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası yolundaki atılımlarını salgın sonrasında hızlandıracak siyasi ve ekonomik altyapıyı kuracak projelerimizi birer birer hayata geçiriyoruz.

Gazi Mustafa Kemal'in 98 yıl önce emanet ettiği Cumhuriyeti kollarında maziden atiye kurduğumuz köprüyü aşkla şevkle heyecanla geçerek Türkiye'ye hedeflerine ulaştırmakta milletimizin özellikle bize gösterdiği istikamet budur.

Tüm dünya mazlumları güçlü bir Türkiye'nin ayağa kalktığı kalkacağı günü bekliyor. Kazandığımız her mücadele bozduğumuz her tuzak geride bıraktığımız her sayfa aydınlık geleceğimizin önündeki perdeyi biraz daha aramaktadır."

Filistin bizi bekliyor, Filistin de o yavrular bizi bekliyor.

Dışişleri Bakanlarımız Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda dönem başkanı olan Milletvekilimiz Volkan Bey'in başkanlığında başarılı bir oturumu hamdolsun dün gerçekleştirdiler.

Filistin'in 1947'den itibaren topraklarının devleti İsrail tarafından nasıl işgal edildi, edilir. Bugünkü bir parça Filistin toprağına döndüğünü anlattılar durmayacağız bu haritaları göstererek anlatacağız.

Çünkü bu terör devleti İsrail'in ne olduğunu tüm dünyanın bilmesi lazım özellikle gençlerimize sesleniyorum. Gençler! Bu terör devleti İsrail'i çok iyi tanımanız çok iyi anlamanız lazım.


Hibya Haber Ajansı