Cumhurbaşkan Erdoğan, partisinin MYK toplantısında, yerel yönetimler yasasının yanı sıra son günlerin gündem konusu olan 128 milyar doların konuşulması üzerine, muhalefetin Merkez Bankası rezervlerinden 128 milyar doların satıldığı ve nereye gittiğinin bilinmediği iddiasıyla ilgili kamuoyu nezdinde "bilgilendirme" çalışması yapılması talimatı verdiği bildirildi.

Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, uzun zamandır üzerinde çalışılan yerel yönetimler yasa taslağıyla ilgili bir sunum yaparak, 30 büyükşehir belediyesinin genel bütçe vergi gelirlerinden aldıkları pay oranı bakımından sınıflandırıldığı ifade edilirken Kocaeli, İzmir, İstanbul, Ankara ve Erzurum belediyelerinin vergi geliri payı ortalamasının üzerinde kaldığı, geri kalan 25 büyükşehir belediyesinin ise ortalamayı geçemediğini belirtti.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi bugün köşesine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatını taşıdığı yazısında, "Erdoğan'ın bu konuda kendine olan güveni tam diyorum ama o, bunun topluma doğru bir şekilde anlatılması gerektiğine inanıyor. O nedenle AK Parti MYK toplantısında, kurmaylarına, 'Çıkın, anlatın, konuşun. Ne yapıldığını millete izah edin.' talimatını veriyor." dedi.