Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında satır başları;

2020 sadece bizim için değil, tüm insanlık için yorun ve acılarla dolu bir yıl oldu.

Alınan tedbirlerle 2021'de inşallah olumlu gelişmeler olacaktır.

Tabi tedbirlerle birlikte aşılarda da alınan bir mesafe var ve ilk aşamada 3 milyon aşı geldi. Hedefiminiz Çin'den 50 milyon, bir o kadar Almanya'dan teminine çalışıyoruz.

Temin edilmenin yanında da Almanya ve Rusya ile ortak üretim çalışmalarını sürdürüyoruz.

Alman aşısı için ortak üretim, TÜBİTAK çalışmaları sürdürüyor, olumlu gelişmeler var

Tedbirlere önem veriyoruz vatandaşlarımızın sağlığı için, ancak dün akşam boğazda teknede ihlal oldu. Bunlar bizi üzüyor. Bu yasakları keyfimizden, zevkimizden koymuyoruz. Temenni ediyorum ki bu kurallara daha fazla uyulur ve olumlu sonuçlar alırız.

 

Fikri Sağlar'ın Açıklaması ile ilgi soru;

 

CHP zihniyetinin faşizan anlayışının geçmişte olduğu gibi bugüne yansıması ve bu faşist anlayış hala yaşamını sürdürüyor. Yani insanın giyimine, kuşamına göre değerlendirmeye kalkacak olursak, bunu bir defa kalkıp da bir demokrasi, bir fikir özgürlüğü olarak anlatmak, inanç özgürlüğü olarak anlatmak mümkün değil.

 

İnsanların başörtüsü ile uğraşmanın anlamı yok ve burada da hakim, savcı, polis ülkenin her kurumunda bunları göreceksiniz. Bu meslekler çalışma şartları içerisinde böyle bir sınırlama yoktur. Yani başörtülü olan hakim olamaz, savcı olamaz veya başörtülü olan polis olamaz. Öyle bir şey var mı? Daha bir çok kurumda da uygulamada göreceksiniz.

 

Sözcü Gazetesi'nin manşeti ile ilgili soru;

 

 Ben okumuyorum, kimse de buna para verip almasın. Ayasofya, 2020 yılının adeta taçlı yıldızıdır.

 

 

Hibya Haber Ajansı