Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Esendere Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirilen operasyonda,  71 kilo 383 gram eroin ele geçirildi.

 Ülkemize giriş yapmak üzere Esendere Gümrük Kapısına gelen bir tır için yapılan risk analizi sonucu, şüpheli olarak değerlendirilerek uzaktan gözlem altına alındı.

Araç pasaport işlemleri sonrası gümrük kontrol noktasına geldiğinde x-ray cihazına sevk edildi.  X-ray taramasında, aracın dorsesinde bulunan soğutucu motorunda şüpheli yoğunluk görülmesi üzerine detaylı olarak aranması için arama hangarına alındı.

 Gümrük Muhafaza ekipleri ile birlikte dedektör köpeklerin de katıldığı aramalarda, şüpheli yoğunluğun olduğu bölmelerde dedektör köpeklerin koku duyularını yanıltacağı düşüncesi ile konulduğu anlaşılan ‘yumurta kırıkları’ ve ‘pul biber’ kalıntıları görüldü.  Tırın bu kısımları açıldığında gizli bölmelere saklanmış çok sayıda paket olduğunu tespit edildi.

 Paketlerden alınan numunenin kimyasal madde tespit cihazı ile yapılan analizinde, paketlerdeki maddenin eroin olduğu anlaşıldı. 

Gümrük Muhafaza ekiplerinin yaptığı başarılı operasyon sonucu 140 paket içinde 71 kilo 383 gram eroin yakalanırken, olaya ilişkin olarak Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde adli soruşturmaya devam ediliyor.


Hibya Haber Ajansı