Sputnik'e konuşan Isihos, "Ukrayna'da Rusya ve çok uluslu nüfusu 2014'te gönüllü olarak Rusya'ya katılmaya karar veren çok uluslu nüfusu Kırım ile ilişkilerin normalleştirilmesinden yana olan birçok insan olduğunu düşünüyorum. Bu bir çıkmaza yol açıyor. Ukrayna halkının doğasında var.Umarım er ya da geç sağduyu hakim olur ve halkın sesi Ukraynalı politikacılar tarafından duyulur.”

Mevcut Ukrayna hükümeti ve elitlerinin ABD hegemonyasının rehineleri ve kurbanları olduğuna dikkat çeken Isihos, diğer Doğu Avrupa ülkelerinin de aynı durumda olduğunun altını çizdi.

Ukrayna'daki mevcut siyasi sınıfın asıl sorununun Stockholm sendromu olduğunu anlatan Isihos, ABD hegemonyası tarafından rehin alınan Ukraynalı politikacıların kendilerini güvende hissettiklerini söyledi.

Zaharova, Kiev'in çabalarını saldırganlık olarak nitelendirdi
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zakharova, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitry Kuleba'nın Kırım'ı geri alma stratejisinin "üç sütuna" dayandığı ve Kiev'in Kırım'ı Ukrayna topraklarına döndürme çabalarının gayrimeşru olduğu yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi. Rusya'ya karşı saldırganlık. göreceğini söyledi.

Bu 'üç sütun'un Ukrayna Milli Güvenlik Konseyi'nin benimsediği 'işgalden kurtarma' stratejisi, 'Kırım Platformu' girişimi ve 'uluslararası hukukun yeniden tesisi' olduğuna işaret eden Zaharova, "Anlaşabiliriz. "Ülke ve örgütün katılımını Rusya'ya yönelik düşmanca bir adım ve ülkemizin toprak bütünlüğüne doğrudan bir müdahale olarak göreceğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz. su ablukası, güvenlerini geri getiremez."