Facebook, Instagram'daki çocuklar söz konusu olduğunda içerik moderasyonu ile ilgili birçok sorun yaşadı. AB, sosyal ağın çocuklar için veri depolama uygulamaları hakkındageçen yıl bir soruşturma bile başlattı.

Tüm bu sorunlarla başa çıkmak için şirket şimdi 13 yaşın altındaki kullanıcılar için özel bir sürüm oluşturmak istiyor.

BuzzFeed News'in dün akşamki haberine göre, Instagram'ın üründen sorumlu başkan yardımcısı Vishal Shah, öncelikli olarak şirketin platformu gençler için daha güvenli hale getirmek ve ayrıca küçük çocuklar için bir sürüm oluşturmak istediğini söyledi:

İleriye dönük olarak, gençlik çalışmalarını Instagram için bir öncelik olarak belirlediğimizi ve H1 öncelik listemize eklediğimizi duyurmaktan heyecan duyuyorum. Topluluk Ürün Grubu içinde iki şeye odaklanmak için yeni bir gençlik ayağı oluşturacağız: (a) gençler için mümkün olan en güvenli deneyimi sağlamak için bütünlük ve gizlilik çalışmalarımızı hızlandırmak ve (b) 13 yaşın altındaki kişilerin Instagram'ı ilk kez güvenli bir şekilde kullanmalarını sağlayan bir Instagram sürümü oluşturmak.

Şimdilik Instagram'ı kullanmak için 13 yaşından büyük olmak gerekiyor. Ve kullanıcılar 13 yaşından az olduğundan şüphelendikleri hesapları bildirebilirler.

Dahili gönderide, YouTube Kids de dahil olmak üzere çocuklar için çeşitli ürünlerden sorumlu eski bir Google yöneticisi olan Pavni Diwanji'nin bu yeni projeyi denetleyeceği de kaydedildi.

Genç güvenliği için, şirket bu haftanın başlarında yetişkin yabancıların DMing çocuklarını durdurmasını engelleyenyapay zeka tabanlı bir özellik sundu.

Bu, Facebook'un ilk çocuk odaklı uygulaması değil. 2017'de Facebook Messenger'ın ebeveyn denetimlerine sahip çocuk dostu bir sürümünü yayınladı. Ancak, 2019'da şirket, çocukların ebeveynleri tarafından onaylanmamış yetişkin kişilerle sohbet etmelerine izin veren bir hatayı düzeltmek zorunda kaldı.

Giderek daha fazla Facebook ürünü entegre edildikçe, şirket çocuklar için uygulamaların ayrı bir güvenli siloda kaldığından emin olmak zorunda kalacak.

Tüketici teknolojisiyle ilgili bir bültenimiz olduğunu biliyor muydun? Buna Prize Takılı denir - ve hemen buraya abone olabilirsiniz.

 

 

Kaynak: Facebook is budding to build a kid-friendly Instagram (thenextweb.com)