Sosyal medya devinin bağımsız gözetim kurulu Mayıs ayında, abd kongre binasında 6 Ocak'ta yaptığı isyanın ardından, paylaşımlarının şiddete teşvik ettiği endişesiyle yürürlüğe giren Trump'a yönelik engelini onayladı.
Ancak kurul, yasağın süresiz hale getirilmenin yanlış olduğuna karar verdi ve "orantılı bir yanıt" belirlemek için altı ay süre verdi.
Facebook bir blog gönderisinde, Trump'ın askıya alınmasının Ocak ayındaki ilk tarihten itibaren geçerli olduğunu ve ancak koşulların izin verdiği takdirde geri getirileceğini söyledi.
Facebook, "Sayın Trump'ın askıya alınmasına yol açan koşulların ağırlığı göz önüne alındığında, eylemlerinin yeni yaptırım protokolleri kapsamında mevcut en yüksek cezayı hak eden kurallarımızın ağır bir ihlali olduğuna inanıyoruz" dedi.
Karar, Avrupa ve İngiltere'nin Facebook'un geniş müşteri verilerini kötüye kullanıp kullanmadığı konusunda resmi soruşturmaları başlatmasıyla aynı gün geldi.
Sosyal medya şirketleri son yıllarda dünya liderlerinin ve politikacılarının kurallarını ihlal edenlerle nasıl başa çıkacakları konusunda boğuşuyor.
Facebook, siyasi konuşmaya yönelik eller kapalı yaklaşımından vazgeçmesi gerektiğini düşünenlerin ateşine tutuldu. Ancak, Trump yasağını rahatsız edici bir sansür eylemi olarak gören Cumhuriyetçi milletvekilleri ve bazı ifade savunucuları da dahil olmak üzere olanlar tarafından da eleştirildi.
Trump'ın askıya alınması, Facebook'un mevcut bir başkanı, başbakanı veya devlet başkanını ilk kez engellemesiydi.