Cumhurbaşkanı Macron, Tahiti'ye inişinin ardından 24 Temmuz Cumartesi akşamı takımadaların ana hastanesini ziyareti sırasında Polinezyalıları ve aynı zamanda tüm Fransızları aşılanmaya çağırdı.

Macron, "Herkesi aşı olmaya çağırmak için çok güçlü bir mesaj göndermek istiyorum, çünkü bunu her enlemde görüyoruz: aşı olduğumuzda korunuyoruz ve artık neredeyse hiç yayın yapmıyoruz, her durumda çok daha az virüs ” dedi. 

Fransa'nın "birkaç hafta boyunca" mümkün görünmeyen "önümüzdeki birkaç saat içinde 40 milyon ilk aşılama kilometre taşını" geçirmeye hazırlandığı için memnun olduğunu belirtti. Macron, güçlü bir ivme olduğunu, buna devam edilmesi gerektiğini ve aşıların yapılmasına dikkat çekti. 

Olimpiyat Oyunlarının açılışına katıldığı Tokyo'dan gelen Emmanuel Macron, muhaliflerin sağlık geçişine seferber edildiği ve belirli meslek kategorilerinin zorunlu aşılanması gerektiğine vurgu yaptı.

İçişleri Bakanlığı'na göre 160.000 kişi. Herkes birbirine saygı duyarak barış içinde kendini ifade etmekte özgürdür” dedi. Ama "kimseye hiçbir şey borçlu olmadığım özgürlük" yoktur ve "karşılıklı bir görev duygusuna dayanır".

 

(Dış Basın)