Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, AB ülkelerinin dışişleri bakanlarının bir araya geldiği Brüksel'de düzenlenen AB Dış İlişkiler Konseyi'nin ardından yaptığı açıklamada, Lübnan'ın aylardır kendi kendini yok eden bir ülke olduğunu söyledi.
Halkın zor durumda olduğunu ifade eden Le Drian, Lübnanlı yetkilileri aylardır hükümet kurmaları ve ülkeyi bu trajediden kurtarmak için gerekli reformları yapmaları konusunda uyardıklarını söyledi.
AB ülkeleri arasında bu ay bitmeden, Lübnan Limanı'ndaki patlamanın yıl dönümünden önce yaptırım uygulanması konusunda siyasi bir anlaşma olduğubrüksel, nu ifade eden Fransa Dışişleri Bakanı, yaptırımların Lübnan makamları üzerinde bir baskı aracı olacağını savundu. bir hükümet kurmak ve temel reformları uygulamak için harekete geçmek.
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Lübnan'daki siyasi yenilginin devam ettiğini ve AB'nin bu durumdan ülkenin siyasi liderlerinden daha fazla endişe duyduğunu iddia etti.
Borrell, kamuoyunu değil, politikacıların tutumlarını hedef alan dengeli bir yaptırım rejimi olduğuna dikkat çekti.
Hükümetin kurulmasını engellemekle sorumlu tuttuğu Lübnanlı politikacıların topraklarına girişini kısıtlayan Fransa'nın talebi üzerine AB'de aylardır Lübnan'a yönelik yaptırımlar tartışılıyordu.