Fransız Piskoposlar Konferansı Başkanı Eric de Moulins-Beaufort, "itirafın gizliliğinin" Fransız yasalarından üstün olduğunu açıklamasının ardından Darmanin tarafından Bakanlığına çağrıldı.

Darmanin, De Moulins-Beaufort ile görüşmesinin ardından Millet Meclisi'ne yaptığı açıklamada, "itirafın gizliliği"nin yaklaşık 200 yıldır kanunda olduğunu ve doktorlarda olduğu gibi "mesleki sır" olarak kabul edildiğini belirtti. ve avukatlar.

Ancak Darmanin, cinsel istismar ve 15 yaş altı çocuklara karşı işlenen suçlar hakkında bilgisi olan rahiplerin bu durumu adalete bildirmeleri gerektiğini vurgulayarak, rahiplerin bu durumda "itirafın güvenini" haklı çıkarmaması gerektiğini kaydetti.

Darmanin, toplantı sırasında De Moulins-Beaufort'a Fransız hukukunun üzerinde hiçbir şey olmadığını söylediğini bildirdi.

"Fransa, cumhuriyete ve yasalarına saygı duyan tüm dinlere saygı duyar." Darmanin ifadesini kullanarak, Kiliselerde Cinsel İstismar Bağımsız Komisyonu'nun (CIASE) yayınladığı rakamların kendisini etkilediğini belirtti.

De Moulins-Beaufort, ülkedeki piskoposların Fransız makamlarıyla yakın işbirliği içinde çocukların korunmasına öncelik vermeye kararlı olduklarını da kaydetti.

NE OLDU?

Fransız Piskoposlar Konferansı Başkanı De Moulins-Beaufort, 6 Ekim'de yaptığı açıklamada, "itirafın gizliliğinin Fransız yasalarının üzerinde olduğunu" söyledi.

De Moulins-Beaufort, din adamlarının "pedofili davasına" karışıp karışmadığını bilmediklerini, çünkü itirafın gizli kaldığını, muhtemelen birçok olaya karıştığını ve cinsel istismara uğrayan çocukların bir kısmının da konuştuğunu söyledi. Bu durumdaki çocukların günah çıkarma oturumlarında ve diğer koşullar altında konuşmasının gerekli olduğunu söyledi. getirmişti.

CIASE üyesi Laetitia Atlani-Duault, günah çıkarma oturumlarının rahiplerin çocuk cinsel istismarı vakalarını bildirmelerini engellememesi gerektiğini de vurguladı.

Ülkedeki Katolik kiliselerinde çocukların cinsel istismara uğradığının açıklanmasının ardından, bu vakaların oluşmasını engellediği için din adamlarının "itiraf sırrı" tartışılıyor.

Fransız yasalarına göre, reşit olmayanlar tarafından cinsel saldırı hakkında bilgisi olan herkes, durumu polise bildirmekle yükümlüdür. Bu kurala uymayanlar 3 yıl hapis ve 45 bin euro para cezası ile cezalandırılır. Ancak söz konusu çocuk 15 yaşında ise hapis cezası 5 yıla, para cezası ise 75 bin Euro'ya çıkıyor.

Katolik kiliselerinde din adamlarının "itiraf" oturumlarının cinsel istismar vakalarının gizli tutulmasını sağladığı belirtiliyor.

Halk arasında "itiraf" olarak bilinen "itiraf sakramenti", Katolik Kiliselerinde kabul edilen 7 temel ayinden biri olarak kabul edilir. "İtiraf", vaftizden sonra bir kişinin günahlarından tövbe etmesi ve sonunda günahlarını bir rahibe itiraf etmesi anlamına gelir.

CIASE raporuna göre 1950'den bu yana kiliselerde 216.000 çocuk cinsel istismara uğradı. Katolik Kilisesi'ne bağlı özel okul ve kurumlarda çalışan çalışanların cinsel istismar vakaları da eklendiğinde bu sayı 330 bine ulaşıyor. Kiliselerde cinsel istismarın "sistematik bir fenomen" olduğuna dikkat çekildi.

Sauve, 5 Ekim'de yaptığı açıklamada, Katolik Kilisesi'nin cinsel istismar olaylarına karşı gerekli önlemleri almadığını vurgulayarak bu kurumu sorumluluk almaya çağırdı.