KKTC Dışişleri Bakanı Nikos Christodoulides'in dün Fransa'nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Salina Grenet Catalano ile bir araya geldiği bildirildi.

Toplantının gündeminde Kıbrıs sorunu ve Maraş meselesinin yer aldığını yazan Fileleftheros gazetesi, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın Twitter'da Christodoulides ile Catalano arasındaki görüşmenin Kıbrıs sorununa ilişkin son gelişmelere odaklandığını, bunun üzerine Twitter'da paylaştığını bildirdi.
Aynı zamanda Maraş'ın kapalı bölgesindeki duruma ve UNFICYP konusuna özel önem verildi.

Fransa'nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Catalano ise Twitter'dan yaptığı paylaşımda görüşmenin çok verimli geçtiğini belirterek, Kıbrıs sorununda çıkmaza girmemesi gerektiğine dikkat çekti.

Kıbrıs müzakerelerinin BM parametreleri dahilinde yeniden başlaması için ortak bir zemin bulmanın kilit önemde olduğunu savunan Catalano, Fransa'nın kapalı Maraş bölgesindeki duruma özel önem vereceğini de sözlerine ekledi.

HRISATODULIDIS İRLANDA DIŞİŞLERİ BAKANINI TELEFONLA ARARADI

Öte yandan, Christodoulides'in dün İrlanda Dışişleri Bakanı Simon Coveney ile telefon görüşmesi yaptığına işaret eden gazete, görüşmede Maraş sorunu, Kıbrıs sorunu ve UNFICYP'nin görev süresinin yenilenmesi konularının ele alındığını bildirdi.

İrlanda'nın o dönemde BM Güvenlik Konseyi'nin daimi olmayan üyesi olduğu da haberlerde belirtilmişti.