Televizyonda yaptığı sert görünüşleri ve denemeleriyle tanınan Eric Zemmour, Fransa'da göçü büyük ölçüde azaltma ve entegrasyonu zorunlu kılma çağrılarıyla bir kişilik kültü yarattı. Sık sık Müslümanları geleneksel Fransız geleneklerini ve kültürünü benimsemeye zorlmaya çağıran yazara tepkiler büyüyor.

En son kitabı “La France N'a Pas Dit Son Dernier Mot” (Fransa henüz son sözünü söylemedi) lansmanından önce Zemmour, Cumhurbaşkanı seçilirse Napolyon Bonapart tarafından getirilen bir yasayı geri getireceğini söyledi. Sosyalist Cumhurbaşkanı Francois Mitterrand tarafından 1993'te kaldırıldı bu, yalnızca Hıristiyan aziz takvimindeki ve “antik tarih”teki isimlere izin verdi.
Zemmour şunları ekledi: “1803 yasasını yeniden kuracağım. Bir Fransız'ın artık oğluna Muhammed diyemeyecek’’ dedi.

Irkçı yazar “Bence yeniden Fransızlar yapmalıyız. Önceki nesil göçmenler isimlerini değiştirdi (Fransızları benimsemek için). Yenilerinin de aynı şeyi yapmaması için hiçbir sebep yok. Beni üzen şey, üç kuşaktan sonra insanların hala çocuklarına Muhammed diyor olması.” dedi.

Mali doğumlu bir Fransız polis memuru olan Abdoulaye Kanté, Zemmour'un yorumlarına tepki vermek için bir radyo istasyonunu aradı.

"Eric Zemmour bunu Ahmed Merbet'e (2015'te Paris'te İslamcı teröristler tarafından öldürülen bir polis memuru) veya Imad ibn Ziaten'e (2012'de Toulouse'da İslamcı bir terörist tarafından vurularak öldürülen bir asker) söyleyebilir mi?" dedi.