Aktif bir fiziksel oyun, çocukların kendileri ve etraflarındaki dünya hakkında bilgi edinmesini sağlamasında önemli rol oynadığını savunan yazar Pasi Sahlberg ve William Doyle’nın yazdığı “Bırakın Çocuklar Oyun Oynasın” kitabı The Kitap Yayınları etiketiyle raflarda yerini aldı.
Dünyaca ünlü bir eğitimci, eğitimde reform konusunda dünyanın en saygın otoritelerinden biri olan Pasi Sahlberg ve Dünya Ekonomik Forumu tarafından dünyanın bir numaralı çocuk eğitim sistemi kabul edilen sistemin mimarı olan Finlandiye Eğitim ile Kültür Bakanlığı’nda danışman olarak görev yapan William Doyle ile birlikte yazdığı “Bırakın Çocuklar Oyun Oynasın” kitabında çocuklar için oyunun hayati önem taşıdığı savunuluyor. The Kitap Yayınları etiketiyle çıkan kitapta, geçmişte oynanılan yakalamaca, saklambaç, ebelemece ve top gibi fiziksel aktivite oyunlarını artık günümüz çocuklarının oynamadığını konu alıyor. Aktif bir fiziksel oyun, çocukların kendileri ve etraflarındaki dünya hakkında bilgi edinmesinin birincil yol olduğunu zihinlerinin ve bedenlerinin sağlıklı gelişimi, bu dünyaya adım atmak için ihtiyaç duyacakları karmaşık kişisel ve sosyal becerileri geliştirmek için oyun esas olduğundan söz ediliyor.
Ebeveynlerin aklındaki soruların araştırma cevapları
Kitapta, çocuğun gelişim eğitimi için ebeveynlerin düşündüğü; Standartlaştırılmış testlere odaklı bir eğitim, çocuklarımızı gerçekten geleceğe hazırlayabiliyor mu? Eğitimde teknoloji kullanımı gerçekten iddia edildiği kadar faydalı mı yoksa çizgiyi aşmaya mı başladık? Çocuklarımızı hiçbir riskle karşı karşıya getirmeden yetiştirerek onlara gerçekten iyilik mi yapıyoruz? Oyun, neden çocukluğun bu kadar ayrılmaz bir parçasıdır? Çocuklara ne kazandırır? Son yıllarda çocuklarda artış gösteren zihinsel bozuklukların eğitim sistemiyle bir ilgisi olabilir mi? birçok sorunun cevabı oluyor.
Hibya Haber Ajansı