Google, iklim değişikliğini inkar edenlerin gelirlerini sınırlamak ve platformlarında yanlış bilgilerin yayılmasını durdurmak için iklim reddi reklamlarını kaldıracak.

Şirket yaptığı açıklamada, bu yeni politikanın geçen hafta aşı yanlış bilgilendirmesine kapsamlı bir yasak getirdiğini açıklayan YouTube için de geçerli olacağını söyledi.

Açıklamada, "Reklamverenler, reklamlarının bu tür içeriklerin yanında görünmesini istemiyor" denildi. ifadesi yer aldı.

Öte yandan YouTube'daki yayıncıların ve içerik oluşturucuların "sayfalarında veya videolarında bu iddiaları tanıtan reklamların görünmesini istemedikleri" kaydedildi.

Açıklamada, kısıtlamaların "iklim değişikliğinin varlığı ve nedenleri konusunda bilimsel fikir birliğine aykırı reklam içeriği ve para kazanmayı yasaklayacağı" belirtildi.

Google, yayıncılar ve YouTube içerik oluşturucuları için Kasım'da, reklamverenler için Aralık'ta yürürlüğe girecek olan politikayı uygulamak için hem otomatik araçları hem de gerçek kişilerden oluşan inceleyicileri kullanacak.

"İklim politikası" veya "iklim değişikliğinin değişen etkilerine ilişkin kamuoyu tartışması" gibi diğer konularla ilgili içeriklerde reklamlara izin verilmeye devam edilecek.