Güney Kıbrıs yerel gazetesinin ‘’ bir alana bir bedava kampanyası… ‘’ adlı manşetinde olaya Başsavcılığın işlem başlattığını ve sorumluların cezasız bırakılmayacağını yazdı.
Soruşma kapsamında müfettişlerin 515 sayfalık raporu dün Başsavcılığa sunduklarını ve pasaportların yüzde ellisinin yasa dışı yollarla verildiği belirlendi.
Gazetede yer alan bilgiye göre 2007-2017 yılları arasında verilen 2 bin 478 vatandaşlık ile, 2007-2020 yılları arasında verilen ‘’ yüksek riskli’’ 417 kişiye verilen vatandaşlıkla ilgili bilgilerin yer aldığını ve soruşturmanın derinleştirileceği bilgilerine yer verdi.
Güney Kıbrıs Pasaportlarında bir alana bir bedava kampanyası
Güney Kıbrıs’ta yatırım amacıyla bazı kişilere verilen ‘’ altın pasaport’’ sonrasında gündeme bomba gibi düşen skandal için yapılan soruşturmada, çoğu pasaportun yasa dışı verildiği belirlendi.
![](https://sivildusunce.com/uploads/2021/04/17/144355_pasaport-.jpeg)
17 Nisan 2021, Cumartesi - 14:43