Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Umman'da düzenlenmesi planlanan 16 uluslu turnuva, 17 Ekim'de Umman ile Papua Yeni Gine arasındaki açılış maçıyla başlayacak, ardından ilk turda İskoçya ile Bangladeş arasında bir akşam maçı yapılacak.
İlk turda, A Grubu ve B Grubu'ndan ilk iki takım, ağır sıklet ulusların turnuvaya katıldığı oyunun Süper 12 aşamasına ilerleyecek.

Son şampiyon Batı Hint Adaları, 2010 şampiyonu Avustralya, İngiltere ve Güney Afrika ile birlikte Grup 1'de. Grup 2'de Hindistan ve Pakistan, Yeni Zelanda ve Afganistan'a katılıyor.

Avustralya, Güney Afrika'ya karşı oynayacak ve Batı Hint Adaları, 23 Ekim'de Süper 12'nin başlangıcında İngiltere ile karşılaşacak ve sonunda dört yarı finalisti belirleyecek Grup 1 maçlarında karşı karşıya gelecek.

Ancak gözler Dubai'deki 2. Grup Hindistan-Pakistan yarışmasında olacak ve iki rakip ülke, her iki nükleer silahlı komşu tarafından talep edilen tartışmalı bir Himalaya bölgesi olan Keşmir üzerindeki gerilimler nedeniyle yalnızca çok uluslu etkinliklerde buluşacak.