Ailesi, Hindistan'ın marjinalleştirilmiş Dalit topluluğuna mensup dokuz yaşındaki bir kızın başkent Yeni Delhi'de toplu tecavüze uğradığını, öldürüldüğünü ve zorla yakıldığını iddia ediyor.

Korkunç olay, Hindistan'ın karmaşık kast hiyerarşisinin en altındaki eski "dokunulmaz" topluluğu hedef alan son cinsel şiddet vakasında Çarşamba günü şehirde dördüncü gün protestosuna yol açtı.
Kızın ailesi, yerel bir krematoryumda çalışan bir Hindu rahibi ve meslektaşlarının Pazar günü ona tecavüz ettiğini ve ardından rızası olmadan cesedini yaktığını iddia ediyor.
Aile, Yeni Delhi'nin Nangal semtinde adalet talep eden bir yolda diğer Dalitler ve aktivistlerle kamp kuruyor.

Polis, olayla ilgili 4 zanlıyı tutuklayarak soruşturma başlattıklarını söyledi.

'Kızınız öldü'
Annesi Çarşamba günü El Cezire'ye, Hindistan yasalarına göre kimliği belirlenemeyen kızın krematoryumdaki bir su soğutucusundan içme suyu almaya gittiğini söyledi.

“Babası sebze almak için pazara gitmişti. Bir saat geçti ama dönmedi ve endişelendim. Bu yüzden krematoryuma koştum, rahibin bana 'Kızın öldü' dediği yer" dedi.

“Şok oldum ve rahipten kızımın nasıl ölebileceğini söylemesini istedim. Onu karakola ve hastaneye götürmek istediğimi söyledim ama 'Bunu yapma' diyerek reddetti. Sana para veririm ama meseleyi burada halledelim. Davayla mücadele edemezsiniz."

Kızın annesi, 55 yaşındaki rahip Radhey Shyam'ın kızının suyu doldururken elektrik çarpması sonucu öldüğünü söylediğini söyledi.

Annesinin, “Ama yalan söylediğini hissettim” dedi. Kızının cesedini görmek için ısrar etti.

"Cansız yatıyordu," dedi anne, sesi çatlayarak. "Vücudunda morluklar vardı, yüzü solgundu ve kıyafetleri ıslaktı"

Bu sırada rahip ve arkadaşları krematoryumun kapılarını kilitledi ve çaresiz annenin itirazlarına rağmen kızın cesedini zorla yaktı.

El Cezire