Nasrallah, İsrailli sivillerin sınır bölgesine geri dönmesi için hiçbir askeri tırmanışın, öldürmenin, suikastın veya topyekün savaşın söz konusu olmayacağını savundu.

Hasan Nasrallah, "Evet, büyük ve sert bir darbe aldık, ancak bu aynı zamanda savaşın doğasıdır," dedi.

Nasrallah sözlerine, "Düşmanımızın teknolojik düzeyde üstünlüğe sahip olduğunu biliyoruz ve hiçbir zaman aksini söylemedik." diyerek devam etti.

İran Devrim Muhafızları Komutanı Hüseyin Selami, Perşembe günü Nasrallah'a yaptığı açıklamada, İsrail'in "direniş ekseninden ezici bir yanıtla" karşılaşacağını söyledi.

Blinken'deb "itidal" çağrısı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Paris'te yaptığı konuşmada, tüm taraflara itidal çağrısında bulunarak, herhangi bir tarafın Gazze'de ateşkes anlaşmasını daha da zorlaştıracak tırmandırıcı eylemlerde bulunmasını istemediğini söyledi.

Hizbullah'ın iletişim ekipmanlarından biri olan çağrı cihazlarına yönelik saldırılar Lübnan genelinde korkuya neden olurken, insanlar ceplerinde bomba taşıma korkusuyla elektronik cihazlarını bırakarak kullanmamaya başladılar.

Hizbullah Lideri Nasrallah, binlerce çağrı cihazının aynı anda hedef alındığını, patlamaların bazılarının hastanelerde, eczanelerde, pazarlarda, dükkânlarda ve sivillerin, kadınların ve çocukların yoğun olduğu sokaklarda gerçekleştiğini söyledi.

İsrail, Hizbullah'la olan çatışmasının, tıpkı Gazze'de Hamas'a karşı yürüttüğü savaş gibi, her iki grubu ve Suriye, Yemen ve Irak'taki silahlı hareketleri destekleyen İran'la olan daha geniş bir bölgesel çatışmanın parçası olduğunu söylüyor.

İsrail, Temmuz ayında Tahran'da meydana gelen ve Hamas liderinin öldürüldüğü patlama ve Beyrut'un bir banliyösünde birkaç saat arayla gerçekleşen Hizbullah'ın üst düzey bir komutanının ölümüyle sonuçlanan suikastlar da dahil olmak üzere çeşitli suikastlarla suçlanıyor.

 

Sivil Düşünce