Aşılama çalışmalarını sürdüren ve bu sayede vaka sayısını tek haneli rakamlara indiren Hong Kong’da aşıya uygun nüfusun yaklaşık yüzde 60’ı, yani 4,06 milyon kişi, geçen hafta itibarıyla Kovid-19’a karşı en az bir doz aşı oldu. Aşılamanın altı ay önce başladığı Hong Kong’da yaklaşık 3,3 milyon kişi iki doz aşılarını olmuş durumda. Bu da aşıya uygun grupların yüzde 48,9’una karşılık geliyor.

Hong Kong Özel İdare Bölgesi yönetiminin Sivil Hizmetler İdaresi Sekreteri Patrick Nip yaptığı açıklamada; aşı olmanın, sosyal mesafe tedbirleri ve seyahat kısıtlamalarının hafifletilmesi açısından son derece önemli olduğunu ifade ederek, elde edilen son rakamların zor kazanılmış sonuçlar olduğunu vurguladı.

Hong Kong Sağlık Koruma Merkezi, haftasonu altı yeni yurtdışı kaynaklı Kovid-19 vakası bildirirken, bölgedeki toplam vaka sayısı 12 bin 100 oldu. Hong Kong Sağlık Koruma Merkezi’ne göre, son 14 gün içinde biri takip edilemeyen yerel bir vaka, diğeri yurt dışı bağlantılı bir vaka, kalanı ise yurt dışı kaynaklı olmak üzere toplam 64 vaka bildirildi.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı