Hürriyet gazetesi yazarı Orkun Ün, '8 litre su 960 TL' başlığıyla kaleme aldığı yazısında, "Lahmacun fiyatlarını kabullendik. Dedik ki serbest piyasa. Hamburger fiyatlarını gördük. Tamam dedik. Herhalde talep var. Bazı balık restoranlarında neredeyse 'euro' üzerinden hesap gelmeye başladı. Ama ona da eyvallah dedik. Heralde denizlerimizde bu yıl balık yok" sözleriyle başladığı yazısına, "Ama su bu, su! Bildiğimiz su! Hem de 0.33’lük. Tanesine 40 TL yazmışlar. Hiç utanmamışlar. Hiç çekinmemişler" şeklinde devam etti.

Ün, yazısının devamında şu ifadeleri kullandı:

"33'lük suyun düz tek elimizin ve baş işaretiyla tutabildiğimiz o ufacık suyunda 24ne 960 TL paketler. Hesapladım, 8 litre yapıyor. Yani biz hesap'8 litre suya 1000 TL' diyebiliriz. bilgi.
O paket paketi 9 litre su, 10 TL tutar. Hadi diyelim 15 olsun, yahu 20 olsun 20! Ama Bodrum'un suyu 960 TL! Bunun adı piyasa değil! Bunun üzerine 'satarım istemeyen adınıcılığın' değil! Bunun için 'maliyet bunu' adı değil!
Onun tam 'Tamam' derim ama 8 litrelik bir suya görünümü 960 TL'ye asla 'Tamam' demem. Diyem. Siz de demeyin. İtiraz edin! Suyunuzu kandırın! Ne bileyim, bir şeyler yapın."

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.