Said Nursi'nin son talebelerinden olan ve koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Hüsnü Bayramoğlu'nun cenazesinde ortaya çıkan görüntüler pes dedirtti!  Binlerce kişinin katıldığı ve tedbirlerin hiçe sayıldığı görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından cenazede en ön tarafta saf tutan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, DİB Başkanı Ali Erbaş ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tepki çekti.

Koronavirüsten ölümlerin zirve yaptığı, yoğunbakım ünitelerinde yer kalmadığı bu dönemde, iktidarın sergilediği bu umursamaz tutum halkın büyük tepkisini çekti.

Koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede 86 yaşında hayatını kaybeden Bayramoğlu için Eyüpsultan Camii'nde cenaze namazının ardından koronavirüs önlemleri kapsamında izin verilen katılımcıdan çok daha fazla sayıda kişinin görüldüğü cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdırırken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da cenazeye katıldı. 

İstanbul'da son olarak İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 01.12.2020 Salı günü toplanarak, "Cenaze namazlarının vefat edenlerin yakınları dahil en fazla 30 kişi ile kılınmasına" karar almış,sonraki toplantılarda da cenazelere ilişkin güncellemeye gidilmemişti.

Cenazesi olan vatandaşların bir araya gelmelerine izin verilmezken, devlet erkanına her cenazede ve düğünde torpil geçilmesi halkta tepki uyandırdı.