Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi tedbirlerin gevşetildiği 2 Mart tarihini içine alan haftada bin 317 kişinin covid nedeniyle öldüğünü ortaya koyarak, “Saatte yaklaşık 8 yurttaşımızı covid nedeniyle kaybederken tedbirleri gevşettiler. Bu kararlar yüzünden salgın bitti algısı yaratıldı ama bilimsel açıdan ülkemizde henüz salgın kontrol altına alınmadı” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi yaptığı yazılı açıklamayla 2 Mart’ta alınan kararların hem erken, hem de bilimsel olmadığını hatırlatarak, “Bu kararlar yüzünden ülkemizde salgının kontrol altına alınma sürecini uzatacak” açıklamasında bulundu.

CHP’li Akkuş İlgezdi 2 Mart’ı içine alan 28 Şubat- 6 Mart haftasında resmi rakamlara göre toplam bin 317 yurttaşımızın covid nedeniyle yaşamını yitirdiğini ifade ederek, “Günlük ortalama 188’den fazla yurttaşımızı kaybederken bu gevşetilmeler açıklandı” dedi.

Gamze Akkuş İlgezdi, Dünya Sağlık Örgütü’nün salgının biteceğine dair vurgular için henüz çok erken olduğunu açıkladığını belirterek, “Birçok ülkede halen yüksek hastaneye yatış oranı ve ölümlerin söz konusu olduğunu ve yeni endişe verici varyant tehdidinin sürdüğünü açıklayan DSÖ hükümetleri tedbirli davranmaya çağırırken, ülkemizde bu çağrı karşılık bulmadı” dedi.

Bu kararlar nedeniyle özellikle risk grubundakilerin daha da zor durumda kalabileceğini kaydeden Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “Kapalı alandaki havalandırma yeterli ise maske zorunluluğunun kaldırılması kesinlikle bilimsel değil. Bu havalandırmanın yeterli olup, olmadığı ile ilgili bir bilgimiz yok. Hes kodu da sorgulanmayacağı için bu kapalı alanlara pozitif olan hastalar rahatlıkla girebilir ve maskesiz dolaşabilir. Bu serbestlik en çok risk gruplarındaki yurttaşlarımızı etkileyecek” diye konuştu.

AVM maskesiz, müzik hala yasak

Gevşeme kararları ile AVM ve restoran gibi fiziksel mesafenin çoğu zaman uygun olmadığı yerlerde dahi maske zorunluluğu kaldırıldığını, buna rağmen hiçbir bilimsel gerekçesi olmayan gece 12’den sonra canlı müzik yasağının sürdüğünün altını çizen Akkuş İlgezdi, “Bu kararlardan sonra AVM’de pozitif biri maskesiz dolaşabiliyor ama iktidar sorunu gece 12’den sonraki canlı müzikte görüyor. Hala gece 12’den sonra canlı müzik yasak. Bunun insanların yaşam şekline müdahale den başka hiçbir açıklaması olamaz!”


Hibya Haber Ajansı