3 Mayıs tarihinde Sivil Düşünce'nin haberinde, Saadet Partisi yönetimi içerisinde Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'nun üslubunu beğenmeyerek kurultay hazırlığı içerisine girdiği belirtilmişti.

Haberimizde, Saadet Partisi yönetimi içerisindeki teşkilay yetkilileri, Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'nun kucaklayıcı  olmadığı ve üslubunun sert olduğu gerekçesiyle kurultay hazırlığına başlandığını, parti içerisinde AK Parti ile koalisyon içerisine girerek Cumhur İttifakı'nda yer almak isteyen bazı Saadet Partili yöneticiler, partinin olağanüstü kongreye girmesi için kurultay hazırlığı yaptığı bilgisine ulaştığımızı belirtmiştik. Karamollaoğlu'nun genel başkanlığı bırakması ve yerine daha kucaklayıcı, daha birleştirici bir üslupla siyaset yapan bir liderin yönetimin başına gelmesini isteyen partililer, bunun da yolunun en kısa zamanda olağanüstü kongreye gitmek olduğunu savunduğu bilgisine ulaştığımızı belirtmiştik.

Konuya ilişkin haberimizi okumak için tıklayınız:

Oğuzhan Asiltürk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'dan sonra Saadet Partisi'nde görev yapanların sadece iktidarı tenkit etmekle yetindiğini söyledi.

Asiltürk paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Bundan dolayı bizim öncelikli hedefimiz, toplumu ahlaki ve manevi değerlere yönlendirme çalışması olmalıdır. Elbette toplumun maddi ihtiyaçlarını da dikkate alacağız. Ancak bunu yaparken partiyi sadece toplumun karnını doyurmaya çalışan bir parti gibi göstermekten de kaçınacağız."

"Buna dikkat etmezsek Erbakan hocamızın ifadesiyle önce diğer partilerden biri gibi olur, sonra da yok oluruz. Şunu unutmamalıyız, bize oy verecek olanlar, maddi imkanlar elde etmek için yanımıza gelenler değil, inancımıza saygılı olanlardır. İnşallah, önümüzdeki kongrede alacağımız kararlarla Saadet Partimiz, kuruluşundaki değerleri savunur hale gelir. Önümüzde, şu anda tarihi belli olmayan bir genel seçim var. Bu seçimde başarılı olmak için, bugün, memleketimizin içinde bulunduğu şartları inceleyerek o şartlara uygun tedbirler almamız lazım. Allah'ın izniyle önümüzdeki kongrede, memleketimizin şu anda içinde bulunduğu sosyal ve siyasi şartlara uygun olarak hizmet edecek bir teşkilat oluşturacağız. Güçlü bir Saadet Partisi teşkilatı oluşturmak ve yukarıda durumlarını anlattığım gençleri, Milli Görüşe kazandırmak için benim gözetimimde, geniş istişarelerle bir liste hazırlanacak ve kongre başkanlığına sunulacak. Rabbimiz hayırlı hizmetler yapmalarını nasip eylesin."

Saadet Partisi Parti Sözcüsü Birol Aydın, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Saadet Partisinin yetkili kurulları ve karar organları bellidir. Yine aynı şekilde tüzüğümüzde kongre kararının nasıl alınacağı yazılıdır. Partimizin karar organları olan Başkanlık Divanı ve Genel İdare Kurulu üyelerimiz de teşkilat mensuplarımızın tamamı da bu süreçlerin nasıl işlediğini iyi bilmektedir.

Ülkemizin ve insanımızın karşı karşıya kaldığı problemlere sebep olan yanlış politikalara, tutum ve davranışlara da hangi saiklerle itiraz ettiğimiz ise milletimizin malumudur. Saadet Partisinin kararlı duruşu ortadadır ve uzunca bir süredir kamuoyunun geniş kesimleri tarafından takdirle takip edilmektedir.

Kazandığımız bu geniş ilgi ve takdirin her geçen gün arttığının bilinci ve sorumluluğuyla; muhterem Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu'nun öncülüğünde, GİK üyelerimiz, İl/İlçe Başkanlarımız ve partimizin her bir kademesinde görev yapan mensuplarımızın tamamı, ülkemizdeki kutuplaşma zeminlerini ortadan kaldırmak, hak ve adalete dayalı bir Türkiye’yi tesis etmek ve hep birlikte daha güzel bir gelecek inşa etmek için gece gündüz çalışmaktadır ve bu anlayışla çalışmaya da devam edecektir."

 

Sivil Düşünce Haber Portalı

sivildusunce.com