Pezeşkiyan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad el-Sani ile Doha'da düzenlediği ortak basın toplantısında, İsrail'e yönelik açıklamasında, "Eğer tepki vermek isterse, daha güçlü bir yanıt veririz, İslam Cumhuriyeti'nin taahhüdü budur" şeklinde konuştu.

Pezeştian, İran'ın savaş istemediğini vurgulayarak, "Biz savaş aramıyoruz, bizi tepki vermeye zorlayan İsrail'dir" dedi.

 "İRAN FÜZELERİ İSRAİL'E ZARAR VERMEDİ"

Pezeşkiyan, İran'ın İsrail'e yaklaşık 200 füze fırlatmasının ve korkmuş sivilleri sığınaklara göndermesinin ardından yaptığı açıklamada, İsrail bu füzelerin çoğunu durdurduğunu, sağlık görevlileri şarapnel yüzünden iki kişinin hafif yaralandığını, füzelerden biri bir okul binasına hasar verdiğini belirtti.

 

Şeyh Temim de İsrail'in Lübnan'daki Hizbullah'a yönelik saldırılarıyla bölgeyi "uçurumun eşiğine" çektiği uyarısında bulunarak, Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırılarını kınadı. Doha'nın, 7 Ekim saldırılarında savaşı tetikleyen Filistinli militan grup Hamas ile İsrail arasında ateşkes sağlanması yönündeki çabalarını sürdüreceğini söyledi.

 

Sivil Düşünce