İran, 13. dönem İran Cumhurbaşkanlığı seçimleri için bu ülkede oy kullanırken, "İngiltere'de yaşayan İran vatandaşlarının muhalif grupların saldırısına uğraması nedeniyle" İngiltere'nin Tahran Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.
İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bakanlık Sözcüsü Said Hatibzade, Londra ve Birmingham gibi bazı İngiliz kentlerinde vatandaşlarının oylama sırasında İran rejimine karşı muhalif gruplar tarafından hakaret ve saldırılara maruz kaldığını belirtti.
Ülkesinin konuyla ilgili tepkisinin İngiltere Büyükelçisi Robert Macaire'e iletildiğini belirten Hatibzade, İngiliz polisinin seçim merkezlerinde İranlı seçmenlerin güvenliğini sağlayamadığını söyledi.
Hatibzade ayrıca İngiltere merkezli Farsça yayın yapan BBC Farsça ve Iran International gibi medya kuruluşlarının İran halkını tahrik ettiğini ve sokaklara dökülecek yayınlar yaptığını belirterek, bunun büyükelçiye iletildiğini ifade etti.
Sosyal medyaya yansıyan bazı görüntülerde, İran yönetiminin "terörist grup" olarak nitelendirdiği Halkın Mücahitleri Örgütü üyelerinin İngiltere'de kurulan seçim merkezlerinde oy kullanan İran vatandaşlarına saldırdığı iddia edildi.