Basın toplantısı düzenleyen İran’ın Süleymaniye Konsolosu Mehdi Şuşteri, Erbil’e yönelik roketli saldırılarda ülkesinin parmağı olduğuna yönelik iddiaları reddettiklerini belirterek, “Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın güvenliği, bizim de güvenliğimizin bir parçasıdır. Güvenliğimizin birbiriyle ilişkisi var. Irak’ta yaşanan her istikrarsızlık İran’da da istikrarsızlığa yol açar, buna mukabil İran’da yaşanan her istikrarsızlık Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde de istikrarsızlığa yol açar” ifadelerini kullandı.

Şuşteri, “Umarız iki karşılıklı duyarlılık ve sorumlulukla özellikle İran - Kürdistan Bölgesi sınırlarında istikrarı sağlarız” dedi.

“Maalesef hem kendi sınırlarımızda hem de Kürdistan Bölgesi sınırlarında bazı terör faaliyetleri görüyoruz” diyen Şuşteri, “Bunlar, Kürdistan Bölgesi’nde yerleşik olan güçlerce yapılıyor. Bölge yetkililerinin kararıyla, iki ülkenin sınır ve topraklarında güvenliğe aykırı bir durum görmemeyi umut ediyoruz. Elbette Kürdistan Bölgesi’nin güvenliği bizim için çok önemli” şeklinde konuştu.

 

K24