Dünya İslami Uyanış Kongresi, İran'ın başkenti Tahran'da Afganistan konulu bir toplantı düzenledi. Asya ülkesi Çin ve Rusya'nın da katıldığı toplantıya Türkiye'den Doğu Perinçek davet edildi. Perinçek'in davet edilmesi sosyal medyada gündem oldu. 

Zirvenin açılış konuşmasını İran İslam Devrimi Rehberi Dış İlişkiler Başdanışmanı ve Dünya İslami Uyanış Kongresi Genel Sekreteri Ali Ekber Velayeti yaptı.

'AFGANİSTAN HALKININ MÜCADELESİNİ SELAMLIYORUZ'
Online kongrede katılımcılara konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Afganistan dünyanın kalbinde. Afganistan halkının mücadelesini yürekten izliyor ve selamlıyoruz.” dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Afgan halkı Amerikan emperyalizmine karşı tüm dünyaya kahramanca mesajlar verdi ve büyük bir zafer kazandı. Partilerin ve tüm örgütlerin, Türkiye halkının, Türk milletinin ve Vatan Partisi'nin arzusudur. Afganistan milletini temsil ederek birlikte hareket ederler.

'TÜRK ORDUSU AMERİKAN EMPERYALİZMİYLE SAVAŞIYOR'
Türk Milletinin Amerikan emperyalizmine karşı mücadele ettiğini savunan Perinçek, “Vatan Partisi olarak Türkiye'de NATO'ya karşıyız. NATO üslerini Türkiye'den tamamen temizlemek için 60 yıldır savaşıyoruz. Ve Türkiye bugün bu yönde çok önemli adımlar atıyor. Türk milleti, Amerikan emperyalizmine karşı dünya halklarının en ön saflarında yer almaktadır. Türk milleti Amerikan emperyalizmine karşı savaşıyor. Türk ordusu Amerikan emperyalizmine karşı savaşıyor ve 2015 yılından bu yana Türk Silahlı Kuvvetleri, Amerikan emperyalizminin üzerimize sürdüğü bölücü PKK terör örgütü Fetullahçı terör örgütüne karşı büyük bir başarı elde etti. Aynı zamanda Türk ordusu, Kuzey Irak ve Kuzey Suriye'de ABD'nin İsrail ile kurduğu Amerika-İsrail koridorunu kırdı. Bu nedenle Türk milleti, Türk ordusu ve Türk devleti olarak hem bölge halklarının hem de Afganistan halkının mücadelesine Türkiye'den kardeşçe dayanışma ve destek gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz." dedi.

ÜNSAL'DAN 'ŞEYTAN AYET' HATIRLATMASI
DEVA Partisi'nden Ahmet Faruk Ünsal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Selman Rüşdi'nin Şeytan Ayetleri kitabını çevirerek Sivas olaylarını alevlendiren Türkiye Uyanış Konferansı Perinçek'e davetlisiniz. ölüm fermanı çıkardı" diye dergisine çevrildi! yorumu yaptı.