Yüzlerce Filistinli, kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ndeki İsrail çitinin yakınında gösteri yaparak, benzer bir hafta sonu toplantısının İsrail ordusuyla ölümcül çatışmalarla sonuçlanmasından günler sonra İsrail'i felç eden ablukayı hafifletmeye çağırdı.

İsrail ordusu, güney Gazze'deki kalabalıkları dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve gerçek ateş kullandığını söyledi. Filistinli sağlık görevlileri en az dokuz kişinin yaralandığını bildirdi.
Gazze'yi yöneten Filistinli grup Hamas tarafından yönetilen El Aksa TV televizyonu, bir İsrail askeri aracı geldiğinde insan kalabalığının çitlere yaklaştığını ve ardından kaçtığını gösterdi. Göz yaşartıcı gazın rüzgarda yüzdüğü görüldü.

Ordu, daha güçlü ateşli silahlardan daha az öldürücü olması amaçlanan ancak ölümcül olabilen bir silah türü olan 22 kalibrelik silah sesinin bulunduğunu söyledi.

Sağlık bakanlığı, Cumartesi günkü gösteriler sırasında İsrail ateşi tarafından başından vurulan 13 yaşındaki bir çocuk da dahil olmak üzere 40'tan fazla Filistinlinin yaralandığını söyledi.

Yaralılardan biri olan 32 yaşındaki Usame Dueji, bacağına aldığı kurşun yarası nedeniyle Çarşamba günü öldü.

Hamas onu silahlı kanadının bir üyesi olarak nitelendirdi ve ölümünün yasını tuttu ve onu "kahraman bir şehit" olarak nitelendirdi.

Çarşamba günü, bir İsrail askeri, duvardaki bir delikten bir Filistinli tarafından yakın mesafeden başından vurulduktan sonra hastaneye kaldırıldı.


Saldırının ardından İsrail ordusu Pazar günü erken saatlerde Hamas'ın Gazze Şeridi'ndeki silah mevzilerini bombaladı.

(Çeviri Haber-Dış Basın)