İsrail'in Gazzeli bir ailenin evine düzenlediği hava saldırısında, akrabaları ve yetkililere göre engelli Filistinli bir adam, hamile eşi ve üç yaşındaki kızları hayatını kaybetti.
Amani ve kızları Nagham 33 yaşındaki Eyad Salha ve kızları Nagham, çarşamba günü öğle yemeği yemeye hazırlanırken, bir füze sahil binasının cephesini parçaladı ve Gazze Şeridi'nin merkezindeki Deir el-Balah apartmanındaki üç odayı da yıktı.

Morgda perişan olan 31 yaşındaki Omar Salha, kardeşi Eyad'ın 14 yıldır yürüyemediğini ve silahlı bir savaşçı olmadığını söyledi.
"Kardeşim ne yaptı? Sadece tekerlekli sandalyesinde oturuyordu." dedi. "Kızı ne yaptı ki? Karısı ne yaptı?" diye sordu küçük kardeş, saldırı olduğunda komşularının yanındaydı.
"Öğle yemeği için hazırlanıyorlardı."
Gazze'deki sağlık bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İsrail'in 10 Mayıs'tan bu yana kuşatma altındaki kıyı enkazında 64'ü çocuk olmak üzere 227 kişi hayatını kaybetti.
İsrail polisinden yapılan açıklamada, Filistinli silahlı gruplar tarafından atılan roketlerin aynı dönemde İsrail'de ikisi çocuk olmak üzere 12 kişinin hayatını kaybetti.