Güney Kore, Eylül ve Ekim aylarında Pfizer'den sipariş üzerine aynı sayıyı İsrail'e iade edecek.
Güney Kore, sahip olduğu COVID-19 aşılarını hızla dağıttı, ancak özellikle Asya'da sıkı küresel tedarikler arasında zamanında yeterli dozu almak için mücadele etti.

İsrail Başbakanı Naftali Bennett Salı günü yaptığı açıklamada, "Bu bir kazan-kazan anlaşması" dedi. "Birlikte salgını yeneceğiz"
Muhteşem bir yükselişin ardından İsrail, nüfusunun yaklaşık yüzde 55'ine iki doz aşı yapıldı ve katılımda bir plato gördü.
Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Ajansı (KDCA) Direktörü Jeong Eun-kyeong, anlaşmanın Güney Kore'nin diğer insanlarla yüksek teması olan belirli endüstrilerdeki işçilere aşı sağlamak da dahil olmak üzere aşı planlarını hızlandırmasına izin vereceğini söyledi.
Yerel yetkililer aşıları kimin alacağına karar verecek, ancak bazı olası örnekler sokak temizlikçileri, teslimat işçileri ve perakende işçileri olabilir, dedi.
Güney Koreli yetkililer geçen hafta, nüfusun en az yüzde 70'ini en az bir doz aşıyla, çoğunlukla Pfizer's gibi mRNA aşılarıyla aşılayarak, mevcut Kasım hedefinden daha kısa sürede sürü bağışıklığına ulaşmayı umduklarını söyledi.
Jeong, aşı kampanyası plana göre giderse ve Güney Kore'nin kararlaştırılan dozları İsrail'e geri göndermesinden sonraki yıl içinde aşırı doz bulursa, stoklarını diğer ülkelerle paylaşmaya çalışacağını söyledi.
Güney Kore, kalıcı küçük salgınlarla mücadele ediyor ve yetkililerin sosyal mesafe kurallarının hafifletilmesini ertelemesine neden oluyor. KDCA, Pazartesi gece yarısı itibarıyla 746 daha fazla COVID-19 vakası bildirdi ve ülkenin toplamını 2.032 toplam ölüm de dahil olmak üzere 161.541'e çıkardı.