İsrail vatandaşı Filistinliler tarafından kurulan ve İsrail Meclisi'nde 4 milletvekili bulunan Filistin 1948 İslami Hareketi'nin güney kanadının siyasi uzantısı olan Birleşik Arap Listesi'nin (Ra'am) lideri Mansur Abbas, İsrail Meclisi'ne katılmak için imza attı. 8 partiden oluşacak koalisyon hükümetine katılmak için imza attı. Hükümetin güvenoyu alması durumunda, Ra’am da hükümette yer almış olacak.
Mansur, İsrail Kamu Yayın Kurumu'na (KAN) yaptığı açıklamada, koalisyon hükümeti kurulmasına ilişkin anlaşmanın Negev bölgesi başta olmak üzere Arapların yararına birçok madde içerdiğini ve büyük bütçe tahsisleri yapıldığını söyledi. İlk kez bir Arap partisinin hükümete katılacağını belirten Mansur, "Zor bir karardı. Çok tartışılıyor ama hükümet kurmak için iyi bir fırsat olduğuna inanıyoruz." dedi.
Ra'am'dan yapılan yazılı açıklamada, Arapların yarın elde edecekleri büyük ve geniş kazanımlar karşılığında tarihi bir anlaşmanın imzalandığı değerlendirildi. Koalisyon anlaşmasının maddeleri hakkında bilgi verilen açıklamada, İsrail Parlamentosu'nun 2017 yılında çıkardığı ve Arap evlerinin yıkım sürecini hızlandırmayı hedefleyen yasanın 120 gün içinde değişmesinin beklendiği belirtildi.
Anlaşmanın şartları, Ra'am'ın Parlamento İçişleri Komisyonu ve Arap İşleri Komisyonu başkanlığını ve Meclis Başkan Vekili pozisyonunu üstlenmesini içeriyor. Aynı şekilde Negev'deki 3 Arap köyünün de hükümetin kurulmasından sonraki 45 gün içinde, diğer köylerin ise 9 ay içinde tanınması bekleniyor.
Netanyahu'yu koltuğundan edecek bir koalisyon hükümeti kurmak için en geç 14 Haziran'a kadar güven yemini etmesi gerekiyor.

KOALİSYON HÜKÜMETİ KURULURSA NETANYAHU'NUN 12 YILLIK BAŞBAKANLIĞI SONLANIR
Bennett-Lapid liderliğindeki koalisyon hükümeti, belirlenen süre içinde Parlamento'dan güvenoyu alırsa, Mart 2009'dan bu yana İsrail başbakanlığı görevini yürüten Netanyahu'nun görev süresi sona erecek.
İsrail'de koalisyon hükümetinin kurulması için 61 milletvekiline ihtiyaç duyulurken, söz konusu koalisyona katılmayı kabul eden partilerin toplam milletvekili sayısı 62'dir.
Ancak Yamina Partisi üyesi Nir Orbach, Lapid ile koalisyona güvenoyu vermeyeceğini açıkladı. Orbach'ın yanı sıra koalisyon kurmayı kabul eden partilerden bir milletvekili daha güvenoyu vermiyorsa, söz konusu hükümet yeterli sayıya ulaşamıyor. Bu nedenle koalisyon hükümetinin oluşumu henüz kesinlik kazanmış değil.