Filistin Kızılayı kurtarma servisine göre şiddet olaylarında 14 kişi yaralandı. 
Arap basınında yer alan haberde, çatışmalar, İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da üç kişinin İsrail üssüne ateş açması sonucu iki Filistinliyi vurarak öldürdüğü ölümcül bir günün sonuncusuydu.
İsrail polisi, Müslümanların mübarek Ramazan ayında El Aksa'da akşam namazı kılarken yoğun bir şekilde konuşlandırılmasıyla patlak verdiler.
Olay yerinden çekilen video görüntülerinde, ibadet edenlerin polis ve memurlara ateş açarak karşılık veren sandalye, ayakkabı ve taş fırlattığı görülüyor. İsrail polisi, surla kaplı Eski Şehir'in içindeki El Aksa'ya giden kapıları da kapattı.
Doğu Kudüs'teki bir mahalledeki düzinelerce Filistinli, İsrailli yerleşimcilerle uzun süren hukuk savaşının ardından evlerinden çıkarılma riskiyle karşı karşıya ve Filistinli protestocular, Müslümanların kutsal Ramazan ayının başlamasından bu yana her gece kentte İsrail polisiyle çatıştı.
Huzursuzluk, komşu Ürdün'ün İsrail'i daha fazla "kışkırtıcı" adım atmaması konusunda uyarması ve İran'ın Kudüs etrafındaki hassasiyetleri ele geçirerek şiddeti teşvik ettiği bölge genelinden dikkat çekti.
Cuma sabahı düzenlenen saldırıda İsrail polisi, üç saldırganın Batı Şeria'nın kuzeyindeki Jenin kasabası yakınlarındaki üsse ateş açtığı bildirildi. Sınır Polisi ve bir İsrail askeri ateş açarak iki kişiyi öldürdü ve hastaneye tahliye edilen üçüncü kişiyi yaraladı.
Siteyi denetleyen İslami bağış teşkilatından yapılan açıklamada, El Aksa'da Ramazan ayının son cuma namazına yaklaşık 70 bin ibadetçinin katıldığı belirtildi. Daha sonra binlerce kişi protesto gösterisi düzenledi, İslamcı militan grubu Hamas'ın yeşil bayraklarını salladı ve barışçıl bir şekilde dağılmadan önce Hamas yanlısı sloganlar attı.
İsrailliler ve Filistinliler önümüzdeki günlerde daha fazla şiddete hazırlanıyorlar.
Pazar gecesi "Laylat Al-Qadr" veya Müslümanların kutsal Ramazan ayında en kutsal olan "Kader Gecesi"dir. İbadet edenler, Hem Müslümanlar hem de Yahudiler için kutsal bir flashpoint alanı olan kudüs'ün Eski Şehir'deki El Aksa camii yerleşkesinde yoğun gece namazı için bir araya gelecekler.
Pazar gecesi aynı zamanda İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhakını kutladığı ve dini milliyetçilerin şehirde geçit törenleri ve diğer kutlamalar düzenlediği ulusal bir bayram olan Kudüs Günü'nün başlangıcıdır. Pazartesi günü, bir İsrail mahkemesinin tahliyeler hakkında bir karar yayınlaması bekleniyor.
Bu arada İsrail'in baş düşmanı İran, Cuma günü kendi Kuds'larını veya Kudüs'ü işaret ediyordu. Ulusal bayramda tipik olarak İsrail karşıtı protestolar ve İranlı liderlerin İsrail'in yok olacağını öngören ateşli konuşmaları yer alıyor.
Yüksek Lider Ayetullah Ali Khamenei televizyonda yayınlanan konuşmasında, "Siyonist rejimin aşağı yönlü ve azalan hareketi başladı ve durmayacak." dedi. Filistin topraklarındaki silahlı "direnişin" sürdürülmesi çağrısında bulundu ve Müslüman ulusları da bunu desteklemeye çağırdı.
Bu yıl Ramazan, Filistinli protestocuların Eski Şehir'e giden Şam Kapısı'ndaki açık hava toplantılarına getirilen kısıtlamalar nedeniyle İsrail polisiyle defalarca çatıştığı Kudüs odaklı İsrail-Filistin şiddetinde bir yükselişe denk geldi.
Perşembe günü, İsrail güçleri bu hafta başlarında Batı Şeria'da bir İsraillinin ölümüne ve iki kişinin de yaralanmasına yol açan silahlı saldırıyı gerçekleştirdiğinden şüphelenilen bir Filistinliyi tutukladı.
Çarşamba günü, İsrail askerleri Batı Şeria'nın Nablus kenti yakınlarında meydana gelen çatışmada 16 yaşındaki bir Filistinliyi vurarak öldürdü. Ordudan yapılan açıklamada, çok sayıda Filistinlinin askerlere ateş bombası attığı belirtildi.
Son günlerde protestocular, Doğu Kudüs'teki Şeyh Jarrah mahallesinde onlarca Filistinlinin tehditle tahliye edildiği tehdidi üzerine polis ve yerleşimcilerle boğuştu. Şeyh Jarrah'taki çok sayıda Filistinli aile, Eski Şehir'in kuzeyindeki mahallede mülk edinmeye çalışan İsrailli yerleşimci gruplarla uzun süredir devam eden bir hukuk savaşına karıştı.
İsrail, 1967 Ortadoğu savaşında Batı Şeria ve Gazze ile birlikte Doğu Kudüs'ü - Filistinlilerin gelecekteki devletleri için istedikleri toprakları - ele geçirdi. İsrail, uluslararası alanda tanınmayan ve tüm şehri başkenti olarak gördüğü bir hamleyle Doğu Kudüs'ü ilhak etti.
Filistinliler, Yahudiler, Hristiyanlar ve Müslümanlar için büyük kutsal yerleri içeren Doğu Kudüs'ü başkentleri olarak görüyorlar ve kaderi çatışmanın en hassas konularından biri.
1994'te İsrail ile barış yapan ve El Aksa'nın bekçisi olan komşu Ürdün, Cuma günü kentteki "İsrail'in yasadışı uygulamalarını ve kışkırtıcı adımlarını devam ettirmesi" "tehlikeli bir oyun" diyerek ağırlığını koydu.
Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman El Safadi, "Yerleşim yerleri inşa etmek ve genişletmek, topraklara el koymak, evleri yıkmak ve Filistinlileri evlerinden sürgün etmek, işgali sürdüren ve bölgesel ve uluslararası bir gereklilik olan haklı ve kapsamlı bir barışa ulaşma şansını baltalayan yasadışı uygulamalardır." dedi.
Gazze Şeridi'ni yöneten İslamcı militan grubu Hamas şiddet olaylarına yumurta attı ve Gazze'deki Filistinli militanlar protestoculara destek için roket attı.