Dış basında yer alan haberlere göre, Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Ölü sayısı 45'e yükseldi" denildi. Saldırılarda meydana gelen yıkımların temizlenmeye çalışıldığı da belirtilerek, "Üçüncü gündür molozları kaldırma çalışmaları devam ediyor" denildi. Bazı cesetlerin kimliklerinin belirlenmesi için DNA örneği kullanılacağı belirtildi. 

Hizbullah'tan yapılan açıklamada, Hizbullah ile İsrail arasındaki bir yıllık çatışmanın en ölümcül saldırısında ölenler arasında 16 üyelerinin bulunduğunu ve ölenler arasında üst düzey lider İbrahim Aqil ile bir diğer üst düzey komutan Ahmed Wahbi'nin de bulunduğunu söylendi. 

Cuma günkü saldırı, İsrail ile İran destekli grup arasındaki çatışmayı keskin bir şekilde tırmandırdı ve bu hafta üyelerinin kullandığı çağrı cihazları ve telsizlerin patladığı iki günlük saldırıların ardından Hizbullah'a bir darbe daha indirdi. İletişim cihazlarına yönelik saldırıların, dahil olduğunu ne doğrulayan ne de reddeden İsrail tarafından gerçekleştirildiğine yaygın olarak inanılıyordu. 

 

Sivil Düşünce