İsrail, bugün de Gazze Şeridi'ni hava saldırıları ve top mermileriyle bombalamaya devam etti. Bir mülteci kampında çok sayıda çocuk ve kadını öldürdü.

El Cezire'nin haberine göre, bugüngünü erken saatlerde, pazartesi günü düşmanlıkların alevlenmesinden bu yana 36'sı çocuk olmak üzere en az 137 Filistinli öldürüldü ve 920 filistinli yaralandı.
İsrail'in Gazze'deki Şati mülteci kampını vurarak en az iki kadın ve yedi çocuğu öldürmesi ve çok sayıda kişiyi de enkaz altında gömmesi nedeniyle ölü sayısının artması bekleniyor. Omar adlı bir bebek de dahil olmak üzere en az 15 kişi de yaralandı.

Bir başka hava saldırısında khan Yunis'teki bir evin de vurulduğu bildiriliyor.

Binlerce Filistinli aile, İsrail'in topçu ateşinden kaçmak için Gazze'nin kuzeyindeki Birleşmiş Milletler tarafından işletilen okullara sığındı. BM, İsrail'in saldırısı üzerine Gazze'deki evlerini yaklaşık 10 bin Filistinlinin terk ettiğini tahmin ettiğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler başkanı Antonio Guterres de dahil olmak üzere tüm düşmanlıkların derhal durdurulması yönündeki uluslararası çağrılara rağmen, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu saldırının "İsrail devletinde sükunete yeniden kavuşmak için gerektiği şekilde" devam edeceğine söz verdi.

Hamas, Cumartesi günü erken saatlerde Ashdod kentini vurarak İsrail'e doğru bir roket yaylım ateşi daha açtı.

Reuters haber ajansına göre, İsrail'de de en az sekiz kişi öldürüldü. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Gazze'den İsrail'in çeşitli bölgelerine yüzlerce roket atıldığı ve enklavın doğu topraklarına takviye güç eklendikleri belirtildi.
Öte yandan, işgal altındaki Batı Şeria'nın yanı sıra İsrail'de de İsrailli yerleşimciler ile Filistin vatandaşları arasında şiddet olayları yaşanıyor.
İşgal altındaki Batı Şeria'da da en az 11 Filistinli İsrail güvenlik güçleri tarafından öldürüldü.