Alman Şansölyesi Angela Merkel'in sözcüsü Steffen Seibert hükümet basın toplantısında yaptığı konuşmada, İsrail'in saldırılarını meşru görerek faşist açıklamalarda bulundu. Seibert açıklamasında, "Bunlar tek bir amacı olan terör saldırılarıdır: insanları ayrım gözetmeksizin ve keyfi olarak öldürmek ve korku yaymak." ifadelerini kullandı.

Merkel hükümeti, İsrail'in 20 yılda 3 bini aşkın çocuğu katlettiğini görmezden gelerek, "İsrail'in bu saldırılara karşı meşru müdafaa hakkını" dedi.

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları, İsrail'in insnalık dışı saldırılarına karşılık olarak yaklaşık 1800 roket attı ve İsrail ordusu 600'den fazla hava saldırısı düzenleyerek üç gökdeleni yıktı. İsrail, Gazze Şeridi sınırına yakın bölgelerde konuşlu tanklarla şehri bombaladı.

Gazze Sağlık Bakanlığı, çatışmalardan kaynaklanan ölü sayısının 31'i çocuk, 19'ı kadın olmak üzere 119'a yükseldiğini ve 830 kişinin yaralandığını açıkladı.

Hamas ve İslami Cihad militan grupları saflarında 20 kişinin ölümünü doğrulasa da, İsrail bu sayının çok daha yüksek olduğunu söylüyor. İsrail'de 6 yaşında bir çocuk ve bir asker de dahil olmak üzere yedi kişi öldürüldü.
Son yedi yılın en yoğun saldırıları hem Müslümanlar hem de Yahudiler için kutsal olan Kudüs'teki El Aksa Camii yerleşkesinde hafta sonu meydana gelen huzursuzluklar nedeniyle tetiklendi.

Almanya'da İsrail'in saldırgan tavrı gösterilerle protesto edildi. Protestocular Yahudi karşıtı sloganlar attı ve İsrail bayrakları yaktı.

Muenster ve Bonn'daki sinagogların önünde bayraklar yakılırken, 16 kişi tutuklandı. Yerel polise göre, Perşembe günü yaklaşık 1500 kişi kuzeydeki Bremen kentinde toplanarak olaysız bir şekilde devam eden protestoda "Filistin'e özgürlük" çağrısında bulundu.

Seibert Cuma günü yaptığı açıklamada, Almanya'nın "Yahudi karşıtı" gösterilere müsamaha göstermeyeceğini söyledi. Seibert tüm Batı aleminde olduğu gibi Yahudi düşmanlığı yalanına sarılarak, "Bir sinagoga saldıran veya Yahudi sembollerini kirleten herkes, onlar için bunun bir devleti veya hükümetin politikalarını eleştirmekle değil, bir dine ve ona mensup insanlara karşı saldırganlık ve nefretle ilgili olduğunu göstermektedir." dedi. İkinci dünya savaşında milyonlarca Yahudiyi gaz odalarında katleden Almanya, kendi kötü siciline bakmadan Filistinlileri suçluyor.

Batı aleminin, Müslümanlara yönelik saldırılara tepkisiz kalması ve her seferinde "Yahudi düşmanlığı" yalanı ile saldırılarını meşrulaştırması küflenmiş pasta tadı veriyor.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier de Perşembe günü protestoları kınamış, Bild Gazetesine verdiği demeçte "Sokaklarımızda Davut Yıldızı bayrakları yakan ve Yahudi karşıtı sloganlar atanlar sadece gösteri yapma özgürlüğünü kötüye kullanmakla kalmıyor, aynı zamanda suç işliyorlar." diyerek, "Hiçbir şey Almanya'daki Yahudilere yönelik tehditleri veya Alman kasabalarındaki sinagoglara yönelik saldırıları haklı çıkaramaz." ekledi.

Ne Oldu?

İsrail Cumartesi gününden bu yana 200'ü aşkın sivili kara ve hava harekatlarıyla katletti. 20'yi aşkın çocuğu katleden İsrail sadece güvenlik güçleriyle değil aynı zamanda sivil Yahudiler de sokaklarda Müslüman avına çıkarak sihalı saldırılar düzenleyerek ve Filistinlileri linç ederek öldürüyor.

 

Sivil Düşünce Haber Portalı