Macaristan’ın başkenti Budapeşte'de devam eden 2022 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda kadınlar kategorisinde yarışan milli sporcuların 3'ü yarın madalya için minderde olacak.

Türkiye Güreş Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, 76 kilogramda Yasemin Adar Yiğit Macar Bernadett Nagy ile yaptığı yarı final müsabakasını tuşla kazanarak finale yükseldi. Kariyerindeki 5. Avrupa şampiyonluğunu hedefleyen Adar, altın madalya maçında Estonyalı Epp Maee ile karşılaşacak.

50 kilogramda mindere çıkan Evin Demirhan Yavuz, çeyrek finalde Alman Lisa Ersel’i 11-2, yarı finalde ise Rumen rakibi Emilia Alina Vuc’u 8-5 yendi. Demirhan, altın madalya için Avrupa şampiyonu Bulgar Miglena Selishka ile güreşecek.

55 kilogramda madalya hedefleyen Bedia Gün ise Macar rakibini 3-0 yendi, ancak yarı finalde Ukraynalı Aleksandra Khomenets’e 9-4 yenildi. Gün, İsveç Nova Bergman ile bronz madalya maçına çıkacak.

Elif Yanık’ın mücadele ettiği 59 kilogramda sporcu sayısının az olması nedeniyle nordic sistemi uygulandı. Yanık, ilk maçında Azerbaycan’dan Alyona Kolesnik, sonra da Alman Elena Heike Brugger’e tuşla yenilerek elendi.

68 kilogramda güreşen Aslı Demir de çeyrek finalde Polonyalı Natalia Iwona Strzalka’ya 13-6 mağlup olarak şampiyonaya veda etti.

Hibya Haber Ajansı