Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kişi başına gelirin ilk defa yedi yıl arka arkaya düştüğüne şahit olduk. Yani 2013-2020 yılları arasında kişi başına gelir 3’te 1 yok oldu. Bu, vatandaşın halini göstermek için en acı tablo. Bir farklı açıdan mukayese edersek; en zengin %20 Türkiye’de milli gelirden aldığı pay %46,3’ten %47,5’e çıkmış.

En zengin %20’lik kısım hakikaten bir eli yağda bir eli balda gibi gözüküyor ama en yoksul %20’nin milli gelirden aldığı pay ise %6,2’den %5,9’a inmiş. Fakirin geliri düşüyor. Aslında olması icap eden bunun tam tersiydi. Biz; "zengin gene zenginliğini korudu, yerinde duruyor ama bak fakirin aldığı pay tam tersi %50 artmış" diyebilmeliydik! Bunu demedikten sonra siz vatandaşın derdi ile nasıl ilgileniyorsunuz?

Maalesef sürekli olarak fakirleşen bir ülkede yaşıyoruz ve bunun ifade ettiği mana; birilerinin porsiyonları büyürken, büyük bir kesimin porsiyonu da azalıyor. Allah yar ve yardımcımız olsun. Biz bu sıkıntıları dile getirmeye her hafta kendimizi mecbur hissediyoruz ama iktidar da sağırları oynamaya devam ediyor. Duymuyor, duymazdan geliyor. Duymadığın zaman halkın fakirliği ortadan kalkmıyor, sıkıntı ortadan kalkmıyor; o bir gerçek!

Hemen hemen her gün, maalesef yeni zamlarla uğraşıyoruz. Bunları güncellemek adeta imkansız hale geldi. Fiyatlar sürekli olarak yükseliyor. Sadece misal olsun diye çarşı-pazara çıkarak kendimizin tespit ettiği rakamları değil, devletin yöneticileri de memnun etmek için çaba sarf ettikten sonra ortaya koydukları rakamları arz edeceğim. Salatalık %128 pahalanmış. Tavuk eti %63,9, ayçiçek %61, margarin %53, domates %49,5, yumurta %49,3 yani %50!

Muhterem arkadaşlarım, bunların her biri gerçek olan rakamlar ve TÜİK’in rakamları. Biraz önce dediğim gibi hükümeti çok fazla üzmemek için tespit edilen rakamlar. Tabi enerjideki tablo ise daha da vahim; 1 Ocak 2021’den Temmuz ayına kadar doğalgaza her ay %1 zam yapılmış ama Temmuz ayında birden bire %12,1 zam gelmiş.

Eylül ve Ekim aylarında sanayi ve elektrik üreten santraller %15 civarında bir zam almışlar. Yine TÜİK verilerine göre 2020 yılının sonunda bir kilovatsaat 73.5 kuruşmuş, bulunduğumuz ayda ise bu 91,56 kuruş olmuş."

Sivil Düşünce Haber Portalı