British Council ve Curated Place, ‘Yaratıcı Yapımcılar’ çevrimiçi eğitim programı ile kültür sektörü ve yaratıcı endüstrilerdeki kariyerinin başındaki yapımcılar için yaratıcı projelerini hayata geçirebilecekleri ve finansal destek alabilecekleri bir açık çağrı başlatıyor. Başvurular için son gün 1 Kasım.

 British Council tarafından hayata geçirilen ‘Yaratıcı Yapımcılar’ programı, kariyerinin başındaki yaratıcı sektör profesyonellerine gelişim fırsatı sağlıyor. Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Ukrayna, Özbekistan ve Batı Balkan ülkelerinden oluşan bölge için sunulan program, beceri ve kapasite gelişimi, yeni bağlantılar kurma ve ülkeler arası ortak üretim ve yaratıcı sektörlerdeki iyi uygulamaların yayılmasına katkıda bulunmayı hedefliyor. 

Yaratıcı yapımcı; artistik ve idari süreç arasında köprü kuran, fırsatları keşfeden ve kaynaklar ile buluşturan, yeni işbirliklerine ve bağlantılara aracılık eden, ekosistemin farklı aktörlerini biraraya getiren ve yaratıcı insanların gelişimine katkı sağlayan profesyoneller olarak tanımlanıyor. İki hafta sürecek çevrimiçi eğitim programı, yaratıcı proje ve fikirlerin kurgulanması, seçilen proje fikirlerinin uygulanması ve yayılmasına yönelik finansal destek ve mentörlük fırsatlarından oluşuyor.

Kültür sektörü ve yaratıcı endüstrilerdeki kariyerinin başındaki yapımcılara önemli bir fırsat sunulan açık çağrıya, 18 yaşını doldurmuş, proje geliştirme konusunda 3-5 yıllık deneyime sahip ve kültür sektöründe fark yaratacak özgün bir proje üretmeye odaklı profesyoneller başvurabilir. Çevrimiçi eğitim programına kabul edilecek 15 başvuru, British Council ve Yaratıcı Yapımcılar programının kolaylaştırıcı ortağı Birleşik Krallık merkezli Curated Place ile birlikte değerlendirilecek ve seçilecektir.

Program dili İngilizcedir ve Türkçe simültane tercüme yapılmayacaktır.

Son başvuru tarihi: 1 Kasım 2021

Başarılı adaylara bildirim yapılması: 8 Kasım 2021

Çevrimiçi öğrenme programının başlangıcı: 15 Kasım 2021 

Çevrimiçi öğrenme programının bitişi: 28 Kasım 2021

Finansal destek başvuruları için son tarih:  9 Aralık 2021

Proje fikirlerinin gerçekleştirilmesi: Mart – Haziran 2022 


Hibya Haber Ajansı