CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sık sık gündeme gelen "cumhurbaşkanlığı adaylığına" atıfta bulundu.
Cumhuriyet'ten İpek Özbey'in sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Başlangıçta durduğum yerdeyim. Millet ittifakının liderleri bir araya gelip en azından bunu konuşmalı" dedi.
"Dışarı çıkıp cumhurbaşkanlığı adaylığını konuşmam pek şık olmaz. Aslında yanlış bir tartışma yaşıyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, "Tartışmanın konusu 'Toplum nasıl bir başkan istiyor?' Asıl sorun Türkiye… Dolayısıyla millet ittifakının tüm bileşenlerinin bu bilinçte olduğuna inanıyorum.”
'Belediye başkanlarımızdan insanlar memnun'
Kılıçdaroğlu "Anketlerde hem Mansur Yavaş hem de Ekrem İmamoğlu cumhurbaşkanlığı yarışındaki gibi ölçülüyor. Adaylıklarını düşünüyor musunuz?" Bu soruya şu cevabı verdi:
"İnsanlar belediye başkanlarımızdan memnunlar, hepsi olağanüstü bir gayretle görevlerini yerine getiriyorlar. Bu da bizi o il, ilçe veya beldede yaşayan vatandaşlarımız kadar mutlu ediyor. Belediye başkanlarımızın birinci görevi halka verilen sözleri tutmaktır. "
'DAHA FAZLA SEÇENEK'
Kılıçdaroğlu, ittifakla ilgili şunları söyledi:
"Dürüstçe söyleyebilirim ki, sanmıyorum. Birden fazla seçenek var. Oturup konuşabiliriz, yani Türkiye'nin gerçekleri önümüzde. Bizim sorunumuz şu ya da bu değil. Ama nasıl yapalım? Türkiye'yi aydınlatın, Türkiye'yi yaşanan kirlilikten nasıl arındırabiliriz?
Toplumu kutuplaşmadan nasıl kurtarabiliriz; Bu konuda sıkıntılıyız. İnsanların sorunlarına çözüm bulmamız ve her şeyden önce toplumu ekonomik olarak rahatlatmamız gerekiyor."
'SOYLU'YA HİÇBİR ŞEY SÖYLEYEMİYORLAR'
"Devlet Bahçeli'nin İçişleri Bakanı Soylu'ya destek açıklamasına nasıl cevap veriyorsunuz? Bu bir yıl içinde üçüncü duruşu. Bahçeli'nin Erdoğan'a Soylu üzerinden mesaj verdiği görüşüne katılıyor musunuz?" Soruyu şu şekilde yanıtladı:
"Evet katılıyorum. Soylu bir kez Erdoğan'ı devraldı. Soylu öğrendiği tüm bilgileri Bahçeli ile paylaşıyor. Soylu'nun televizyon programında 'Az az, çok gider' diye bir cümlesi var. Yani, 'Bir şey canımı acıtırsa, asıl zarar olacak.. "Ateş edecekler" demek istedi. Bu aslında açık ve net bir tehditti. Ve tehdit karşı tarafça algılandı ve kabul edildi, çünkü ihtiyacı olan kişi önlem almalı ve çevresi çok Kirli, bu kirliliğin farkında.
Soylu'ya bir şey söyleyemediler. Bu vesileyle Bahçeli tüm bürokratik kadrolarını devlete yerleştirir. Zaten bahçe için sorun yok. Soylu'yu destekleyerek Erdoğan'ı istediğini yapacak şekilde konumlandırıyor. Bu tablo AKP milletvekillerini ne kadar rahatsız ediyor bilmiyoruz.
Soylu, İçişleri Bakanlığı, Güvenlik İstihbaratı, Jandarma İstihbarat, tüm valiler, kaymakamlar ve emniyet müdürlerini yönetecek pozisyonda. Soylu, Erdoğan'ın tüm sırlarını biliyor. Erdoğan, Süleyman Soylu'yu görevden alamaz. Bahçeli'yi ikna etmeden yapamıyor."
'CHP'NİN BAYKAL SORUNU YOK'
Baykal tartışmasına ilişkin Kılıçdaroğlu, "CHP'nin böyle bir sorunu yok" dedi. Tartışmayı "yapay" olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu, "gündem saptırmaya yönelik tartışmalar" dedi.