TSPB tarafından 2014 yılından bu yana düzenlenen ve gelenekselleşen “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” kısa film yarışmasının bu yıl yedincisi gerçekleştiriliyor. Başvuruların 15 Şubat’ta başladığı ve 28 Mayıs’ta sona erdiği yarışmaya, Türkiye’nin dört bir yanından toplam 108 film katıldı. Yarı final değerlendirmelerinin tamamlandığı kısa film yarışmasında, finale kalan ilk 10 film belli oldu. Yarışmada ilk 10’a giren film yönetmenleri, yarım günlük ‘sinema unsurları’ üzerine İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü’nden Prof. Dr. Murat İRİ ile Medcezir, Ufak Tefek Cinayetler, Menajerimi Ara gibi izlenme rekorları kıran dizilerin ünlü yönetmeni Ali BİLGİN’in yapacağı söyleşiye katılma hakkı kazanmış oldu. 

Filmler 4 ayrı jüri sınıfı tarafından değerlendirilecek

Finale kalan ilk 10 film, Ana Jüri, TSPB Jürisi, Sektör Jürisi ve Halk Jürisi olmak üzere 4 ayrı grup tarafından değerlendirilecek. İlk 4’e giren filmler, bu jüri grupları tarafından yapılan oylamayla belirlenecek. 

Yarışmanın bilinirliğine katkı sağlaması ve etkileşimi artırması amacıyla geçen yıl başlatılan Halk Oylamasına bu yıl da devam edilecek. Yarı final değerlendirmeleri sonrası finale kalan ilk 10 film halk oylamasına sunulacak. Oylamaya katılan 300 kişiye 1 ay geçerli olmak üzere 4 GB internet hediye edilecek. 

Halk oylamasına nasıl katılım sağlanacak? 

Halk oylamasına katılmak isteyen kişiler www.kameraelindegelecegincebinde.com internet sitesinde yer alan HALK OYLAMASINA KATIL butonu üzerinden kendi isimlerine kayıt açarak finale kalan 10 filmi, 4 Temmuz 2021, Pazar günü gece yarısı saat 23.59’a kadar oylayabilecek. Oylamalar 100 üzerinden yapılacak olup, katılımcılardan teknik, içerik ve etki kriterlerine göre puanlama yapmaları bekleniyor. Ayrıca puanlamaların sonuca etki edebilmesi için finale kalan 10 filmin tamamının oylanması gerekiyor.

Ödül, toplamda 35 bin TL tutarında yatırım fonu olacak

4 Temmuz 2021 saat 23.59’a kadar www.kameraelindegelecegincebinde.com internet sitesi üzerinden Halk jürisi ve Ana Jüri, TSPB Jürisi ile Sektör Jürisi tarafından yapılacak değerlendirmeler sonucunda, birinci olan film 12 bin 500 TL, ikinci olan film 10 bin TL, üçüncü olan film 7 bin 500 TL değerindeki yatırım fonunun sahibi olacak. Dördüncü olan film ise “Cüneyt Cebenoyan Özel Jüri Ödülü” (Dördüncülük Ödülü) olarak 5 bin TL değerinde yatırım fonu kazanacak. 

Hibya Haber Ajansı