SİVİL DÜŞÜNCE- ÖZEL HABER

Ankara Ulucanlar’da bulunan Kızılay Aşevi müdürü Mehmet Mermer, Sivil Düşünce Haber Portalı’na özel açıklamalarda bulundu. Mermer, aşevinde her gün 1500 ihtiyaç sahibi aileye yemek çıkardıklarını belirterek, “Gıda mühendisimiz ile her hafta farklı menüler belirleyerek kazanlarımızda pişiriyor ve ailelere ulaştırıyoruz. Aşevimize gelen vatandaşlarımız ihtiyaçları olan sıcak yemekleri alarak evlerine götürüyorlar. Aşevimize kayıtlı olmayanlar da gelerek yemek yiyebiliyorlar. Örneğin hastanede hastası yatan vatandaşlarımız aşevimize gelerek yermek yiyebiliyorlar. Sistemimize kayıtlarını yaptığımı ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine giderek yerinde gören uzmanlarımız, bu sayede herhangi bir istismarın da önüne geçmiş oluyorlar. İhtiyacı olmayan kişilerin kurumumuzu suiistimal ederek yardım talep etmelerinin de bu sayede önüne geçmiş oluyoruz.” dedi.

 

Mermer, Kızılay'ın Kurban Bayramı faaliyetlerine yönelik açıklamasında, "Kurban Bayramı dolayısı ile hem genel merkezimize hem de şubelerimize bağışta bulunan bağışçılarımız oluyor. İnternet sitemizden, şubelerimizden ya da aşevimize gelerek bağışta bulunuluyor. Kurban bağışı vekaletlerini alıyoruz. Bağışçılarımızdan vekaletlerini ya şubelerimizden ya da Kızılay’ın web sayfasından alıyoruz. Hepsini sisteme kaydettikten sonra telefonla arayarak vekaletlerini alıyoruz. Aşevimizde de kesim yapıyoruz ya da dileyen dışarıdan hayvan getiren ve kurban bağışında bulunmak isteyenlerden kurbanının kesim anını görmek isteyen ya da etinden biraz almak isteyen bağışçılarımızı davet ederek bayramın üç günü gözlerinin önünde kesim gerçekleştiriyoruz. Makbuzlarını teslim ediyoruz. Bu yıl bağışçılarımız adına kestiğimiz kurbanları paylaşım sitelerine yükleyerek isimleriyle birlikte yayınlayacağız. Tüm bağışçılarımıza da bu linki göndereceğiz. Bu uygulamayı bu yıl hayata geçireceğiz. Ayrıca kurban etlerini ihtiyaç sahiplerinin evlerine bizzat götürerek şubelerimize kadar yorulmamalarını sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

 

Aşevinin yeni projelerine değinen Mermer, "“Bu yıl hayata geçirmek istediğimiz projelerimizden biri de tıpkı ekmek büfeleri gibi yemek büfeleri oluşturarak ihtiyaç sahibi ailelerin bu noktalardan yemeklerini temin etmelerini sağlamak olacak. Bu sayede neredeyse her mahallede kuracağımız yemek büfelerimizle ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek ulaştırabileceğiz." dedi.

 

Mermer, ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmakta teknolojiden de yararlandıklaırnı ifade ederek, “yemeginbenden.com ve esyanbenden.com web sayfalarını oluşturarak vatandaşın oturduğu yerden ihtiyaç sahibi insanlara yemek siparişi verebiliyorsunuz. Evinizi yenileyeceğiniz zaman ya da evinizde bulunan ikinci el eşyaları n gerekli tamirat ve tadilatlarını tamamlayarak kullanılabilir bir hale getirerek Sosyal Hizmetler’de çalışan arkadaşlarımızın tespit ettiği ailelere ulaştırıyoruz. Bu yardımların kriter halinde listeliyoruz; maddi durumu kötü aile, orta halli aile ve iyi halli aile olarak sıralıyoruz ve temin ettiğimiz eşyaları ailelere ulaştırıyoruz.” dedi.