KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Tarsus'u ziyaret ederek şehir merkezini gezdi.
Vatandaşlar tarafından alkış ve coşkuyla karşılanan Tatar'ın ziyareti nedeniyle Tarsus'a KKTC bayrakları asıldı.
Tatar, Kırkkaşık Bedesten, Ulu Camii, Kubat Paşa Medresesi, Makam-ı Danyal Camii'ni ziyaret ederek meydanda vatandaşlarla sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.
Cumhurbaşkanı Tatar, Kırkkaşık Bedesten'deki televizyon programına da konuk oldu ve Kıbrıs sorunu ve KKTC ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a Mersin Valisi Ali İhsan Su, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ve diğer yetkililer eşlik etti.
Tatar, KKTC'de narenciye yatırımları bulunan Kalyoncu tesislerini de ziyaret ederek, ziyaret ettiği Adana ve Tarsus'ta çok iyi karşılandığını, Kıbrıs Türk halkının sevgi ve saygısını Türkiye'den herkese getirdiğini söyledi.

“BU YIL 20 TEMMUZ ÇOK ANLAMLI… İKİ TATİL KUTLANACAK”
20 Temmuz Barış Harekatı'nın bu yıl çok anlamlı olduğunu ve 47. Yıldönümünü Kurban Bayramı ile kutlayacaklarını belirten Tatar, iki bayramın birlikte kutlanacağını kaydetti.
Tatar, bölge halkına misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederek, iki halk arasındaki sevgi bağı, kader birliği ve kardeşliğin önemine dikkat çekti.
Barış Harekatı'nın ilk adımının burada atıldığını, 47 yıl sonra bölge halkını kucaklamak, Kıbrıs sorununu anlatmak, birlik ve beraberlik ruhunu yeniden tesis etmek için burada olduğuna işaret eden Tatar, "Ben buradayım, aramızdaki bağa önem veriyor, geleceğe güvenle bakıyoruz. Gençlere bu milli duyguları aşılıyoruz, bitmeyen sevgimiz, Türk milleti olarak bir aradayız.
Pandemi süreci bittiğinde karşılıklı ziyaretlerin artacağına inandığını dile getiren Tatar, birlikte olmaya devam edeceklerini söyledi.
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, “Kıbrıs'ta yeni siyaset iki ayrı egemen, eşit derecede bağımsız devlettir; Tehlikeli federasyon görüşmelerinin sona erdiğini, oynanan oyunun Türkiye'yi Kıbrıs'tan çıkarmak ve Kıbrıs Türk halkıyla bağları koparmak olduğunu ancak bu tarihi hatanın tersine döndüğünü kaydetti.
Seçimde politikasını bunun üzerine kurduğunu ve Kıbrıs Türk halkının bu politikayı onayladığını ifade eden Tatar, Kıbrıs Türk halkının Türkiye'siz bir AB'de yer alamayacağını söyledi.
Türkiye'nin de Kıbrıs Türk halkının yeni politikasını desteklediğini ifade eden Tatar, bu politikayı BM ve AB dışında tüm ilgili taraflara anlattıklarını kaydetti.
Kıbrıs Türk halkının devletini kurduğunu ve artık yama olmayacağını bildiren Tatar, iki devletli çözümün Türkiye'nin bölgedeki ulusal çıkarları ve çıkarları için önemli olduğunu söyledi.

"TÜRKİYE'NİN ÇEŞİTLİ BÖLGELERİNİ ZİYARET ETMEK İÇİN BAĞLANTIYI REZERVE EDERİM BİLGİ VERECEĞİM"
Bu konuda Türkiye'nin çeşitli bölgelerini sık sık ziyaret ederek bilgi vermek ve kaynaşmak istediğini belirten Tatar, Yüzyılın Projesi'ne de değindi.
Yüzyıl projesinin KKTC için önemine vurgu yapan Tatar, suyun KKTC için öneminin ve değerinin geçen yıl borulardaki arızayla ortaya çıktığını söyledi.
Suyun KKTC'ye ulaşması için fedakarlıkta bulunan bölge halkına teşekkür eden Tatar, yeni yatırımların tarım sektörüne de olumlu yansıyacağını, bunun olumlu ve önemli bir gelişme olduğunu kaydetti.
KKTC'nin bağımsız egemen bir devlet olduğunu ve 140 farklı ülkeden öğrencilere eğitim verdiğini anlatan Tatar, hem hava sahasında hem de bölgedeki mavi vatanda stratejik öneme sahip olduğunu ve bu nedenle güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.


Kıbrıs Postası