Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) ve 17 uluslararası basın ve ifade özgürlüğü programı, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve siyasi parti liderlerine, öldürülen gazeteciler Uğur Mumcu ve Kutlu Adalı’nın sorumlularının bulunmasına yönelik adım atılması yönünde çağrıda bulundu. Örgütler, gazetecilerin cinayetleri hakkında son dönemde öne sürülen iddiaların araştırılması amacıyla çağrıda bulunulması talebiyle açık mektup gönderdi. 

Mafya örgüt liderleri Sedat Peker'in iddialarının soruşlturulması yönünde çağrıda bulunuldu.

Mektupta ayrıca, Peker'in Demirören'in eski sahibi Aydın Doğan'ı yıldırma girişimi olarak, Hürriyet'in Eylül 2015'teki saldırıları kendisi tarafından organzie edildiğini itiraf etmesine de değinildi.

Adalet Bakanlığı'na ithaf edilen mektupta, iki gazetecinin öldürülmesi ile Hürriyet gazetesine saldırılara ilişkin sorumluların bulunamsı istendi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (HDP), Halk Partisi (HDP), İyi Partiler (İyi Parti Hareketleri) ve reklam kampanyalarında iddiaya aday olan adayların üretimleri, Mumcu ve Adalı cinayetinin faillerinin bulunması için iş birliği kurulması gerektiği belirtildi.